Digidexo.com

Informasjon om Fentanyl Patch 50 mcg / t

Den 50 mcg / t fentanyl patch er en pute som gir en konsentrert dose av et opiat stoff som ligner på morfin gjennom huden din. Leger ofte foreskrive 50 mcg / t fentanyl patch for smerte forårsaket av kroniske sykdommer.

Funksjon

Den 50 mcg / t fentanyl patch fungerer ved å undertrykke funksjonene til cellene i hjernen, ryggmargen og nervesystemet, noe som gjør deg i stand til å oppfatte følelser av smerte. Plasteret gjør ingenting for å behandle tilstanden som forårsaker smertene, det bare masker dens virkninger.

Dosering

Den 50 mcg / h fentanyl plaster levere den ekvivalente smertelindring fra 135 mg til 224 mg morfin pr dag, i henhold til RxList.

Time Frame

Den 50 mcg / t fentanyl patch holdes i 72 timer, melder RxList.

Risiko

De vanligste bivirkningene av 50 mcg / t fentanyl patch er kvalme, oppkast, eufori og døsighet. Fetanyl har potensial til å forårsake kjemisk avhengighet og utgjør en risiko for respirasjonsdepresjon eller hypoventilasjon, en livstruende tilstand der hjernen ikke er i stand til å regulere pustingen din også.

Betraktninger

Fordi dens effekter på fosterutvikling er ikke kjent, leger begrense bruken av 50 mcg / t fentanyl patch hos gravide kvinner til situasjoner der det ikke er trygt alternativ til behandling. Hvis du har en historie med rusmisbruk, depresjon, hypotyreose, hjernesvulster, prostataproblemer, gallestein, hodeskade, Crohns sykdom, pankreatitt, lungesykdom, intestinal blokkeringer eller nyre- eller leversykdom, kan det ikke være trygt for deg å bruke fentanyl patch, advarer Mayo Clinic.