Digidexo.com

Hva er årsaken til lavt testosteron?

Overvekt

En stor faktor av lavt testosteron er overvekt eller fedme. Årsaken bak dette ligger i balansen mellom østrogen og testosteron. Når du er overvektig, går testosteron ned og østrogen går opp.

Mangel

Produksjonen av testosteron i kroppen er avhengig av riktig funksjon av hypofysen, hypothalamus og testikler. Enhver form for sykdom eller skade som er påført til disse områdene kan føre til lavt testosteronnivå. Når testosteron produksjonen er lav, og det blir ikke gitt ut på riktig måte, er det som kalles hypogonadisme. Dette påvirker også seksuell funksjon.

Søvn og Stress

Søvn er svært viktig for riktig hjernens funksjon, muskel utvinning og celle gjenfødelse. Det er også en tid hvor testosteron slippes. Når du får en mangel på søvn og er svært stresset, produserer kroppen et kjemikalie som kalles kortisol. Dette senker ikke bare testosteron produksjon, men det bidrar også til vektøkning.

Kvinner

Kvinner kan også lider av lavt testosteronnivå. I kvinnekroppen, er testosteron produseres i hjernen, binyrene og eggstokkene. Hvis noen av disse områdene får syk eller skadet, da testosteronnivå kan senkes. Et godt eksempel på dette er hvis eggstokkene er fjernet.

Livsstil

Det er visse ting som kan ta knekken på testosteronnivå som involverer livsstilsvaner. Noen av disse inkluderer dreven bruk av alkohol, dårlige matvaner, og anvendelse av visse stoffer som morfin og steroider.

Ufrivillig barnløshet

Kvinner går gjennom en hormonell skift når de slutter menstrua kalles menopause. Hanner gå gjennom en lignende tilstand som kalles Ufrivillig hvor testiklene ikke lenger produsere optimale nivåer av testosteron. Dette er et biprodukt av aldringsprosessen.