Digidexo.com

Stress hormoner og vekttap

Kortisol er et stresshormon som har blitt svært populært nylig som en grunn til vektøkning og problemer med å miste vekt. Slanking og endre livsstil vaner er vanskelig nok, men når kroppen begynner å jobbe mot din innsats, er utrolig frustrerende resultatene. Kroppen produserer kortisol som en reaksjon på stress. Den har en funksjon under ekstremt ugunstige betingelser, men kronisk stress kan føre til nivåer av dette hormon for å øke når det er ikke nødvendig.

Stress og vektøkning

Produksjonen av kortisol er kroppens reaksjon på oppfatningen om at det er under angrep. Når stress blir kronisk, forbereder kroppen for angrep ved å produsere dette hormonet. Hormonet fører overflødig fett for å bli lagret i mageområdet for energi i en nødsituasjon. Dette er en utrolig prosess i kroppen, men for de fleste mennesker er det ikke nødvendig å lagre fett i mageregionen. Vurdere stressnivået i livet ditt til å forstå hvorfor du kan ha problemer med å miste vekt. Når du finner ut at din diett er lav i kalori og fornuftig, men du er fortsatt økende vekt i magen, kan stresset være årsaken.

Redusere Stress

Eliminere eller redusere stress er den første utfordringen for de som opplever denne typen vektøkning. Redusere stress er en veldig personlig handling. Noen mennesker føler stress når de er i et kaotisk miljø, men andre kan finne dette miljøet forfriskende. For å begynne å eliminere stress i livet ditt, må du først bli klar over de tingene som forårsaker det for deg.
Være mer bevisst på dine følelsesmessige reaksjoner til stress utløser i livet ditt og måle din reaksjon på dem. Stress kan oppstå når de oppgavene som vi må fullføre hver dag overstiger vår evne til å få dem ferdig. Bli klar over husarbeid eller jobber du har hver dag, og hvis du sliter med å møte disse utfordringene. Lær hvordan du kan si nei til andre når du rett og slett ikke har tid til å inkludere en annen aktivitet. Dette kan bidra til å redusere mengden stress som du er under hver dag.
Ta litt tid for deg selv hver dag. Noen få minutter brukt i stille kontemplasjon eller meditasjon kan ha en dramatisk effekt på velvære og stressnivå. Trening er en annen stressavlastning som også kan ha en positiv innvirkning på vekttap innsats. Finn de tingene som gir deg glede om det er en tur rundt kvartalet eller et bad i en boble bad, og inkludere dem i dagen.

Fornuftig kosthold

Spise riktig påvirker også stressnivået. God helse er viktig for å håndtere stress effektivt. Du vil aldri kunne eliminere all stress fra livet ditt, men en sunn kropp er bedre i stand til å håndtere det. Det interessante faktum er at å spise et sunt kosthold kan bidra til å redusere stress og vekt-busting hormoner, og oppmuntre vekttap på samme tid.