Digidexo.com

Dietter for Hormonell ubalanse

Hormonell ubalanse oppstår når kroppen ikke klarer å produsere eller over produserer hormoner. Årsakene til hormonelle ubalanser er vanligvis knyttet til overgangsalder, tidlig eggstokksvikt og skjoldbrusk lidelse. Mens det er medisiner for å behandle ubalansene forbundet med disse tilstander, kan en riktig diett hjelpe til å lindre symptomene. En feil kosthold, eller en diett hovedsakelig bestående av bearbeidet mat, kan forverre en eksisterende hormonell ubalanse.

Funksjon

Hormonnivået påvirker humør, kognitive prosesser, reproduksjon og organfunksjon. Alle disse er påvirket av maten du spiser også.
En av faktorene som spiller en viktig rolle i hormonell helse er DHEA (Dehydroepiandrosteron). Dette er en endogen hormon som produseres av kroppen og regnes som en byggekloss av reproduksjonsprosessen og i hjernens utvikling. Etter fylte 30, DHEA nivåer begynner å slippe. Dette kan være en indikasjon på hormonell ubalanse.
Du kan øke DHEA nivåer ved å inkludere fisk i kostholdet ditt som laks, tunfisk og makrell tre ganger i uken. Hvis du ikke liker fisk, bruk en fiskeolje supplement i stedet.

Funksjoner

En av de negative innvirkning av hormonelle ubalanser er svekket kognitive ferdigheter, ellers kjent som hjernen tåke.
Visse matvarer kan hjelpe til med å lindre hjernen tåke, bortsett fra fisk. Linfrø, gresskarfrø og solsikkefrø er høy i omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer forbedre korttidsminnet og kognitive resonnement. De gjør det fordi de erstatter fettsyrene tapt på grunn av hormonelle ubalanser.
Legge soya-baserte matvarer til kosthold vil hjelpe til hormonelle ubalanser forårsaket av lavt østrogennivå. Soya inneholder fytoøstrogener. Kroppen din godtar soya som østrogen, bidrar til å gjenopprette østrogennivå.

Typer

Bearbeidede matvarer inneholder ofte kjemiske forbindelser som er skadelige for mennesker over tid. En av de bivirkninger av inntak av store mengder behandles eller rask mat er forverring av hormonell ubalanse. Hvis du er i faresonen for hormonelle ubalanser, kan spise slike matvarer øker denne risikoen.
Pølser er bearbeidet mat, som er hermetisert kjøtt. Pakket kjeks og kaker, frosne middager og de fleste pakket hvitt brød er bearbeidet mat. Disse inneholder kjemikalier som negativt påvirker hormoner nivåer.
Unngå melk og andre meieriprodukter som er avledet fra dyr som fôres antibiotika og kunstige veksthormoner for å øke produksjonen. Disse kjemikaliene er overlevert i maten til deg, forbrukeren. Inntar kunstig østrogen kan føre til hormonelle ubalanser.
Må spise hele korn brød, rå frukt og grønnsaker, og naturlige melkeprodukter, det vil si de som er fri fra hormoner. Drikk rikelig med vann og fruktjuice og holde inntaket av koffein og alkohol til et minimum.

Betraktninger

Mens det ser ut til at en diett av hele korn, frukt og grønnsaker er litt mer enn sunn fornuft, det er en sammenheng mellom kosthold og hormonnivåer.
Soya, for eksempel, er bra for de med lavere østrogennivå. Men det kan ikke være riktig mat for de med skjoldbrusk lidelse eller på medisiner for å behandle lavt østrogennivå.
Hvis hormon ubalanse er forårsaket av en overdoser av DHEA, som kan finnes i tenåringer, vil laste opp på fisk bare forverre problemet. Løsningen kan være mer vekt på greener og fruktjuicer.
Hvis du mistenker at du har en hormonubalanse, må du forstå årsaken til ubalansen før du kan finne ut hvilke matvarer vil hjelpe deg å føle deg bedre.

Teorier / Spekulasjoner

Et sunt kosthold av kjemiske og hormonfrie matvarer er sannsynlig å dra alle, uavhengig av status for deres helse. Men når det kommer til hormonelle ubalanser, har det vært stilt spørsmål om hvorvidt eller ikke miljøfaktorer er årsaken, spesielt hormon infiserte matvarer.
Foods sprayet med kunstgjødsel og plantevernmidler har en opphopning av xenoestrogens, eller kunstig østrogen. Inges xenoestrogens deretter kaster dine hormoner i ubalanse, fordi kroppen din mener din østrogen nivået er for høyt. Dette er en "falsk lesing," imidlertid, og kroppen din kan ikke kvitte seg med de falske østrogen. Dette resulterer i at du opplever symptomer på hormonelle ubalanser.
Er kjemiske sprøytemidler og hormon matet husdyr årsaken til alle hormonelle ubalanser? Nei, de kan ikke engang være en direkte årsak til hormonelle ubalanser, men snarere en katalysator i de i fare. Uansett, å spise økologisk mat fri for kjemikalier og hormoner vil bidra til å lindre eksisterende symptomer og redusere risikoen for å utvikle hormonelle ubalanser.