Digidexo.com

Instrumenter som brukes for Dental Extraction

Instrumenter som brukes for Dental Extraction


På et tidspunkt i livet må du kanskje ha en tann fjernes fordi det er ødelagt eller usunn. Tannleger har to alternativer: enkel ekstraksjon eller atraumatisk ekstraksjon. Den enkle metoden er å løsne tannen og trekk den. Den atraumatisk metoden innebærer å bryte opp tannen og fjerning av fragmenter fra tannkjøttet.

Anestesi

Tannlegen vil bruke bedøvelse til nummen området rundt tannen fjernes. Tannleger generelt velger blant lidokain, prilokain, bupivacain og mepivakain. Tannlegen vil injisere anasthesia i tannkjøttet.

Utvinningspins

Tannleger bruker uttrekks tang for enkle tanntrekking. Pinsett holder den synlige delen av tannen på plass mens tannlegen arbeider for å løsne den skadede eller usunn tann.

Periostal Heis

Tannleger bruke periosteal heisen til å grave i bunnen av tannen som skal ekstraheres, som arbeider i forbindelse med tang. Tannlegen vil bruke heisen til loosenyour tann fra sin plass i kjevebenet, og vil trekke den med en pinsett.

Osteatome

Den osteotome er et verktøy som brukes i mer komplekse tanntrekking. For eksempel tannleger bruker det hvis en tann ikke har fullt utbrudd eller har brukket av under tannkjøttet der ekstraksjon tang kan ikke gripe den. Verktøyet er en drill tannlegen bruker til å bryte fra hverandre de resterende delene av en ødelagt tann for å gjøre utvinning enklere.

Periostome

Den periostome er et fint, krokformet verktøy som brukes for å separere de dentale leddbånd fra fragmenter av ben. Tannleger også bruke den til å grave benvev ut av tannkjøttet. Tannleger oftest bruker periostome for mer kompliserte tanntrekking.