Digidexo.com

Ringorm kan overføres fra dyr til menneske?

Ringorm har mange moduser for overføring. Til tross for hva navnet tilsier, er ringorm ikke er forårsaket av en liten orm som Burrows under huden og forårsaker den karakteristiske røde, runde-formet utslett assosiert med denne hudinfeksjon. Det er forårsaket av muggsoppen (tinea) som kan infisere kroppen, såvel som føttene, hodebunnen, og negler.

Ringorm og Dyr

The Centers for Disease Control sier at ringorm kan overføres til mennesker gjennom direkte kontakt med en infisert dyr. Husdyr - særlig kattunger og valper - kan spre ringorm. Så kan gård dyr, for eksempel kuer, geiter, griser og hester.

Ringorm og ditt kjæledyr

Mennesker med tinea infeksjoner kan presentere seg med en ringlike utslett, men kjæledyr vil ikke. Hos dyr kan ringorm fremstå som en tørr, flassende flekk på huden. Kjæledyr og andre dyr med ringorm kan ha store mengder pels som mangler.

Andre måter å få Ringorm

The Mayo Clinic sier at ringorm kan også spres gjennom hud-til-hud kontakt med en smittet person, eller ved å berøre eller ha kontakt med ting og overflater som en smittet person (eller dyr) har hatt kontakt (klær, håndklær, kammer, og børster). Sjelden er ringorm forårsaket av eksponering for infisert jord.

Behandling Menneskelig Ringorm

The Mayo Clinic bemerker at ringorm kan bli behandlet ved hjelp av over-the-counter anti-sopp kremer, lotion og salver. Hvis ringorm er alvorlig eller ikke svare på apotek-produkter, kan reseptbelagte muntlig eller aktuelle medisiner være nødvendig.

Behandling av Dyr

Husdyr er smittet med ringorm kan behandles med oral medisiner som hemmer reproduksjon av soppen, eller gjennom aktuelle behandlinger (kalk svovel dips), som kan utføres på en veterinær klinikk eller hjemme ved verge kjæledyret.