Digidexo.com

Demens & Geriatriske kognitive lidelser

Alzheimers sykdom er den mest kjente formen for demens som rammer mange pensjonister. Sykdommen utvikler seg langsomt over tid, forårsaker hukommelsestap og andre plagsomme symptomer. Progresjon av Alzheimers er så treg at folk feilaktig tror minnet tapet skyldes normal alder progresjon. Med hjelp av familie og venner, kan Alzheimers og demens pasienter fortsatt nyte livet. Bor utdannet og fortsetter å lære om nye behandlinger kan være nyttig for pasienten, familien og venner.

Demens

The Mayo Clinic sier demens er ikke en spesifikk sykdom. I stedet beskriver demens en gruppe av symptomer som påvirker sosiale og intellektuelle evner alvorlig nok til å forstyrre dagliglivet. Ett tegn på demens er hukommelsestap - selv om dette alene er ikke en ekte måle av demens. To problematiske hjernefunksjoner som hukommelse tap og svekket dømmekraft sammen indikere demens. Endringer i personlighet og atferd er typiske hos demente. Noen effekter av demens er mulig å behandle, og noen ganger også kureres.

Symptomer og behandling av demens

Noen symptomer på demens er: hukommelsestap, problemer med å kommunisere, manglende evne til å lære eller huske nylig innhentet informasjon, problemer med planlegging eller organisering, problemer med koordinasjon og finmotorikk, personlighetsforandringer, manglende evne til å resonnere, paranoia, uro og hallusinasjoner.

Det finnes flere medisiner for å behandle demens. De omfatter kolinesterasehemmere og memantin. Behandle de underliggende årsakene til demens kan muligens redusere eller stoppe sin progresjon. Leger kan foreskrive medisiner for å bidra til å redusere eller kontrollere høyt blodtrykk, diabetes, høyt kolesterol og hjertesykdom. Pasienter som lider av atferdsproblemer kan behandles med beroligende medisiner og antidepressiva.

Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom er en utviklende nevrologisk sykdom som piloter tap av nerveceller og er den ledende årsaken til demens. Alzheimers er den vanligste geriatriske kognitive forstyrrelser, berører om lag 5 prosent av personer fra fylte 65 år til 74, og nesten halvparten av personer over 85 år, rapporterer Mayo Clinic. Alzheimers ikke er en komponent av det faste aldringsprosessen; men trusselen er forbedret med alderen. Alzheimers er ansvarlig for om lag to tredjedeler av demenstilfeller.

Symptomer og behandling av Alzheimers sykdom

Alzheimers sykdom vanligvis begynner med forvirring og mindre hukommelsestap, og utvikler seg til uopprettelig svekket hukommelse som tilintetgjør en enkeltpersoner evne til å huske, tenke fornuft og lære. Andre symptomer på Alzheimers er å gjenta ting, glemme samtaler eller avtaler, ofte misplacing ting og plassere dem i irrasjonelle steder sammen med glemme navnene på familiemedlemmer og daglige gjenstander.

Per september 2009, en kur for Alzheimers sykdom ikke hadde blitt funnet. Medisiner for å lette noen av symptomene på Alzheimers inkluderer kolinesterasehemmere og memantin.

Medisiner og bivirkninger

Kolinesterasehemmere virker ved å øke nivåene av nevrotransmittere i hjernen. Bivirkninger er diaré, kvalme og oppkast. Eksempler på kolinesterasehemmere er Aricept, Exelon og Razadyne. Memantin kan brukes sammen med kolinesterasehemmere. Memantin brukes til å forsvare hjerneceller fra skade forårsaket av kjemisk budbringer glutamat. Vanlige bivirkninger forbundet med memantin er svimmelhet, forsterket uro og delusional oppførsel.