Digidexo.com

Helse Pyramid Diet

Helse Pyramid Diet


Maten pyramide som er kjent for mange av oss var tidligere kjent som Food Guide Pyramid, og det ble etablert av det amerikanske Department of Agriculture og Institutt for helse-og omsorgs. Mayo Clinic har en pyramide diett lik den grunnleggende kosthold med noen nye changes.The pyramide kosthold er også populær i mange andre land med egen etnisk mat.

The Pyramid

Den pyramideform er den viktigste rettesnor for denne spise plan, og som pyramiden blir mindre på toppen så gjør det daglige behovet for det aktuelle matvaregruppe. Pyramiden plasserer matvarer i forskjellige kategorier, og den er designet for å tilby de mest næringsrike matvarene i anbefalte mengder for optimal god helse.

Frukt og grønnsaker

Mayo Clinic pyramide plasserer ferske råvarer på bunnen av pyramiden, som er den største delen. Ifølge Mayo Clinic pyramide, er minst fire porsjoner grønnsaker og tre porsjoner frukt anbefales. Men dette er ett område på pyramiden der du har valget mellom å spise ubegrensede mengder av friske grønnsaker og frukt.

Karbohydrater

Karbohydrater er neste i køen på vei opp pyramiden. Karbohydrater omfatter brød, frokostblandinger, pasta, ris, stivelsesholdige grønnsaker og annet korn. Å spise hele korn frokostblandinger, brød og pasta er anbefalt av Mayo Clinic samt andre matvare pyramidene. En servering størrelse av karbohydrater på Mayo Clinic plan er vanligvis 1/3 kopp, selv om dette kan variere på andre pyramide dietter.

Protein og Dairy

Pyramiden diett plan anbefaler 3-7 porsjoner daily.of kjøtt, kylling, fisk og melkeprodukter som cottage cheese, melk eller yoghurt. En servering størrelse for melk ville være en cup. Porsjonsstørrelser på andre pyramidene kan variere fra dette. The Mayo Clinic anbefaler å velge lave eller ikke-fett varianter av meieriprodukter og magert kjøtt og skinn kyllingbryst.

Fett og søtsaker

The Mayo Clinic pyramide kosthold anbefaler 05:57 porsjoner med fett daglig. De sunneste valgene er oliven, sesam og rapsolje. Søtsaker er på toppen av pyramiden, og de bør begrenses til 75 kalorier.