Digidexo.com

Behandlinger for levermetastaser

Levermetastaser refererer til kreft som oppsto et annet sted og spredning til leveren. Vanligvis, i metastatisk kreft, kreft ikke lenger kan herdes. Imidlertid, i noen tilfeller, dersom leveren er det eneste område av metastaser, og deretter kreften er fremdeles kureres. De fleste levermetastatiske kreftformer har opprinnelse i tykktarmen, men leveren er et vanlig sted for metastaser fra andre kreftformer, så vel. I tillegg til standard behandling som kjemoterapi og stråling, er noen behandlinger brukes spesielt for levermetastaser.

Kirurgi & Cryosurgery

Leveren har evnen til å regenerere og gå tilbake til normal hvis bare 20 prosent av organet er intakt. Således er leveren en utmerket kandidat for kirurgi. Imidlertid, fordi metastatisk kreft ofte sprer seg til flere steder, kirurgi for å fjerne leveren ikke kan være helbredende på grunn av nærvær av kreftceller andre steder i kroppen. Likevel kan kirurgi eller cyrosurgery bli anbefalt alene eller i kombinasjon med andre terapeutiske metoder. Når metastaser er begrenset til leveren, kirurgisk fjerning av leveren kan eliminere kreft. Hvis primærkreft blir deretter behandlet før ytterligere spredning oppstår, er det mulig å kurere kreft.

Cyrosurgery er et alternativ til kirurgi tilgjengelig for dem for hvem tradisjonell kirurgi ikke er et alternativ, eller for hvem det vil ikke være kurativ. Cyrosurgery innebærer å fryse tumoren ved hjelp av en nål. Det har en tendens til å være mindre effektive så kirurgi, fordi tilstrekkelig lave temperaturer for å drepe kreft ikke kan oppnås på grunn av leverens nærhet til andre vitale organer.

Ablativ terapi

Ablation benytter kjemikalier for å ødelegge svulsten stedet for å fjerne det eller frysing tumoren. Det finnes tre typer ablativ terapi: perkutan ablasjon (ingen innsnitt er nødvendig), radiofrekvensablasjon og alkohol ablasjon. I radiofrekvens ablasjon og alkohol ablasjon, er radioaktive kjemikalier eller alkohol injiseres direkte inn i tumoren. Denne metoden kan brukes med cellegift og stråling for å bidra til å forbedre livskvaliteten og redusere symptomer eller i forbindelse med kirurgi for å bidra til å gjøre kreften liten nok til å bli fjernet ved kirurgi eller for å eliminere kreftceller som ligger igjen etter et kirurgisk inngrep.

Embolisering

Embolisering dreper også svulsten, men den gjør det ikke ved direkte virker på tumoren, men i stedet ved å kutte av tumorer blodtilførsel. Leverarterien som leverer blod til leveren er blokkert av legen, avkutting den essensielle blod og oksygen som svulsten trenger for å vokse. Igjen kan dette kombineres med andre behandlinger som kirurgi og kjemoterapi eller stråling.