Digidexo.com

Granuloma Annulare hos barn

Granuloma annualre er en godartet betennelse i huden. Det er vanlig hos både barn og voksne, og kan oppstå i alle aldre, selv om det er uvanlig og sjeldent hos spedbarn. Oftest, presenterer det som en betennelse i huden, og går bort uten medisinsk behandling. Granuloma annulare presenterer som støt eller skjellende områder på armer, ben, hender, føtter og bagasjerommet. Ofte de vises i en sirkulær formasjon på kropp og hender eller føtter.

Om

Ifølge Ruby Ghidally, MD og professor ved University of California, San Francisco, kan granuloma annualare oppstå i alle aldre, selv om det er ekstremt sjelden hos spedbarn. Oftest, vises den i en sirkulær formasjon på kroppen, med røde nupper eller vekter. Årsaken til tilstanden er ikke kjent, men det ser ut til at kvinner har tilstanden dobbelt så ofte som menn.

Årsaker

Mens den endelige årsak granuloma annulare hos barn og voksne er ukjent ved dette tidspunkt, er det flere årsaker blitt foreslått. Disse inkluderer insektbitt, soleksponering, tuberkulose, vaksinasjoner, herpes zoster virus, HIV og hepatitt (A, B og C). Selv om alle disse årsaker har blitt foreslått, indikerer Dr. Ghidally at medisinen forskning ikke støtter disse forslagene på dette tidspunktet. Det er en viss indikasjon på at stress kan være en trigger-effekten for utvikling av granuloma annulare.

Symptomer

Ifølge Penn State Milton Hershey School of Medicine, symptomene på granuloma annulare inkluderer små røde nupper som presenteres i en sirkulær formasjon. Vanligvis er disse humper er kjøttfulle og kan også være blå-rød i fargen. Det kan være bare en ring av støt eller flere ringer som er til stede på forskjellige steder på kroppen, inkludert bein, armer, hender, føtter, rygg og mage. De humper er ikke-kreft, og ikke spre seg.

Differensialdiagnose

En differensialdiagnose er når en lege eller medisinsk faglig vurderer andre mulige årsaker til symptomene. Peggy Cyr, MD av Maine Medical Center i en artikkel i Journal of American Academy of Family Physicians, beskriver andre mulige årsaker til symptomene som ser ut som de presentert i et tilfelle av granuloma annulare er Lyme sykdom, eksem, psoriasis, tinea corporis og pityriasis rosacea. Alle disse forholdene kan ha lignende symptomer, inkludert støt og hudirritasjoner.

Behandling

Dr. Cyr sier at symptomene på granuloma annulare hos barn og voksne ofte forsvinner på egen hånd uten behov for medisiner eller medisinsk intervensjon. For vedvarende tilfeller, men Accutane har vist seg å være effektiv som en behandlingsform. Andre effektive behandlinger kan inneholde antibiotika, som kan gis både muntlig og aktuelle medisiner. I de fleste tilfeller vil leger forsøke å forsikre at pasienten at hudens tilstand vil til slutt løse på egen hånd uten behov for medisinering.