Digidexo.com

Hva er tegnene på stammende?

Hva er tegnene på stammende?


Stammende, ofte referert til som stamming, er en tale lidelse preget av en langvarig eller gjentatt setning, ord eller stavelse gjennom en persons tale. Ofte en person som Stammers ikke vil gjøre noen lyd i det hele tatt, under visse stavelser. Stammende er vanlig for barn å lære å snakke; men det er noen tegn på stamm som indikerer et barn vil ikke vokse sykdommen på egen hånd.

Tegn og symptomer

Symptomene på en person med en stammende lidelse er repetisjon av ord og stavelser og vanskeligheter begynner en setning, ord eller en setning. Ofte, talevansker av stamm oppstå med fysiske tegn som anspenthet, rask øye blinker, og skjelvinger i munnen området. En person som stammer opplever ofte blokkering, som oppstår når munnen er åpen og dannet for å si et ord, men det er ingen lyd. Et annet tegn på en stammende lidelse er en interjection - som "liker" eller "um" - gjentatt kontinuerlig.

Årsak

Den eksakte årsaken til stammende er ukjent, men det er flere faktorer som oppstår i forhold til stammende. En ukjent, underliggende genetiske problemet kan forårsake stammende, som taleforstyrrelse telt for å kjøre i familier. I noen tilfeller kan stamm være et resultat av en nevrologisk problem hvor signalene mellom nerver og hjernen ikke arbeider på riktig måte. Stamm kan også oppstå på grunn av et språk forsinket utvikling. Stammende er også kjent for å øke i situasjoner hvor en person er stresset, sliten, føler selvbevisst eller presset.

Diagnose

Diagnose stammende, vil en språkpatolog ta en medisinsk historie, og spør flere spørsmål som er spesifikke for den stammende, for eksempel når den stammende oppstår og til hvilke tider eller i hva slags situasjoner stamm meste skjer. Svarene på disse spørsmålene er viktig i den totale vurderingen av problemet. Vanligvis oppstår en diagnose av stammende på grunn av en kombinasjon av flere faktorer. Dette kan inkludere situasjoner hvor det er en familiehistorie med stammende eller annen taleforstyrrelser eller det den stammende har skjedd i mer enn seks måneder. Diagnose kan også være grunn til foreldrenes bekymringer om stammende.

Behandling

På denne tiden, er det ingen kur for stammende. I de fleste tilfeller vil et barn naturlig vokse stammende i senere stadier av språkutvikling. Hvis et barn ikke vokser den stammende, er tale terapi nyttig for å lære teknikker for egenkontroll, kontrollere og redusere stammende. Gradvis vil en person lære evnen til å snakke i en jevn tale mønster.