Digidexo.com

Spinal Cord Tumor i Child

Spinal Cord Tumor i Child


Ryggmargs svulster, også kjent som svulster er sjelden hos barn. De presenterer som unormal vekst av vev inne i ryggsøylen og kan enten være noncancerous (godartet og ufarlig) eller kreft (ondartet og potensielt farlig). Begge typer ryggmargs svulster kan føre til alvorlige komplikasjoner som de vokser, økende press på ryggmargen.

Symptomer

Ifølge George I. Jallo, MD, en pediatrisk nevrokirurg ved Johns Hopkins Hospital i Baltimore, symptomer på ryggmargssvulster hos barn utvikler seg gradvis og forverres etter som tiden går. Symptomer inkluderer kroniske ryggsmerter, spinal misdannelse, delvis lammelse, svakhet, problemer med blærekontroll og feber.

Diagnostisk testing

Diagnostisering ryggmargs svulster inkluderer en grundig fysisk undersøkelse og diskusjon av barnets medisinske historie, i tillegg til røntgen av ryggraden for å påvise tumor-spesifikke bein erosjon eller skoliose, en MR, blod og spinalvæske tester og en CT scan for å se for metastaser, eller reiser kreftceller.

Behandlinger

Umiddelbar behandling av ryggmargen svulst er avgjørende for et vellykket resultat. Generelt er de fleste tumorer behandlet kirurgisk for å redusere størrelsen av massen og lindre noe press på barnets ryggmargen.

Betraktninger

I tillegg til kirurgi, kan ytterligere behandling være nødvendig, så som kjemoterapi og / eller strålebehandling for å ødelegge gjenværende cancerceller og fysisk behandling for å styrke kroppens funksjoner som kan ha blitt svekket eller tapt før kirurgi.

Recovery

Ifølge Dr. Jallo, barn har en tendens til å gjøre det bra med svulst fjerning kirurgi avhengig av tumor størrelse og plassering. Sykehusopphold i gjennomsnitt bare noen få dager, med smertestillende medikamenter gitt til snittet har grodd.