Digidexo.com

Thoracic skivedegenerasjon

Degenerativ plate sykdom er en tilstand av ryggraden, hvor de invertebral plater av ryggraden blir skadet. Tilstanden kalles også spondylose og påvirker alle deler av ryggraden inkludert brystvirvler plassert midt bak. Mens det er sjelden at de thorax plater for å bli skadet på grunn av sin beliggenhet, traumer og aldring av plater kan gjøre området sårbare.

Anatomy

Den menneskelige ryggraden består av flere deler av stablet bein kalles ryggvirvler. Ryggvirvlene gi støtte og beskyttelse for ryggmargen og nervene samtidig tillater bevegelse i mange retninger. Thoracic ryggvirvlene beveger seg ikke og bøy på samme måte som andre ryggvirvler. De invertebral plater er en pute som skiller ryggvirvlene. I motsetning til navnet, er thorax skivedegenerasjon alltid ikke degenerative; I mange tilfeller kan tilstanden stabilisere eller øke med tiden.

Symptomer

Tilstanden er sjelden, men når det oppstår smerte har en tendens til å bli isolert i øvre del av ryggen med utstrålende smerter gjennom nerverøtter. Den plutselige bevegelser skapt av nysing eller hosting øker smerte. I tilfeller der disken herniates inn i ryggmargen, vil en person har problemer med gange og balanse sammen med blære eller tarm dysfunksjon.

Årsak

Degenerative plate sykdom i thorax området er vanligvis forårsaket av slitasje på ryggvirvlene gjennom aldringsprosessen. En person er født med myke, svampaktig plater som er omfattet av 80 prosent vann. Gjennom alder, minsker vannmengden, slik at platen er stiv og stiv. Skivene flate i størrelse, redusere mellomrommet mellom hver virvel. Den endring i tekstur fører platene til å bli skjør og utsatt for skader. Når det oppstår skade på det ytre laget av platen, buler innsiden kjernen ut og forårsaker tilstanden. Sammen med alderen, kan traumer til baksiden forårsake sykdommen.

Diagnose

En lege som spesialiserer seg på ryggproblemer og ryggraden vil vurdere pasientens medisinske historie sammen med endringer som nylig fant sted. Ved mistanke om en herniated plate, vil pasienten gjennomgå en X-ray for å vise benbygning og vurdere om en skade eller traume oppstått. En MR-undersøkelse kan vise mykt vev i kroppen for å vurdere tilstanden til platene.

Behandling

Den første behandlingen for thorax degenerative plate sykdom er en ikke kirurgisk tilnærming. En pasient vil bli instruert om riktig holdning og foreskrevet begrenset aktivitet og hvile. Varme og kalde pakke behandlinger er gitt for å redusere smerte og hevelse sammen med anti-inflammatoriske medisiner. Noen pasienter responderer på en kiropraktisk behandling eller massasje terapi. Kortison injeksjoner og muskelavslappende blir noen ganger brukt til å redusere smerte og hjelpe til healing. Kirurgi brukes til behandling når en pasient ikke responderer på andre metoder. Målet med operasjonen er å redusere presset på nerverøtter. Kirurgi innebærer å fjerne den skadede platen og fusing ryggvirvlene sammen eller fjerne en del av ryggvirvlene å skape mer plass i ryggraden.