Digidexo.com

Flere Tilstand Symptomer på Polymyalgia rheumatica

Polymyalgia rheumatica er en tilstand som forårsaker betennelse i hele kroppen. Det er en vanlig tilstand som forekommer hos eldre voksne. Det er en uforutsigbar tilstand som kan begynne plutselig og deretter forsvinner etter en viss tid.

Time Frame

Polymyalgia rheumatica kan utvikle seg sakte over tid eller det kan begynne plutselig uten forvarsel. Tilstanden kan vare i flere måneder eller et par år.

Symptomer

De viktigste symptomene på polymyagia rheumatica bære store smerter og stivhet påvirker hofte, lår, skulder, arm og nakkemuskler. Smerte og stivhet kan begynne på den ene side av legemet og senere bevege seg til den andre siden også. Andre symptomer kan være tretthet, slapphet, tretthet, lett feber og anemi.

Betraktninger

Polymyalgia rheumatica generelt påvirker eldre voksne som er ca 70 år eller eldre. Dessuten er det mye mer vanlig i kaukasiske kvinner.

Komplikasjoner

Ifølge Mayo Clinic, mellom 10 og 20 prosent av alle personer som utvikler polymyalgia rheumatica har også en tilstand som kalles kjempecellearteritt. Giant celle arteritis kan føre til blindhet, slag og aortaaneurisme.

Behandling

Milde symptomer på polymyalgia rheumatica kan behandles med over-the-counter medisiner som aspirin og ibuprofen. Kortikosteroider medisiner kan også brukes til å behandle polymyalgia rheumatica. Moderat trening kan også hjelpe kontroll symptomer.