Digidexo.com

Pannikulitt & Appendagitis

Pannikulitt & Appendagitis


Pannikulitt og appendagitis er begge lidelser som involverer betennelse. Pannikulitt er en betennelse i fettlaget i underhuden. Appendagitis - oftere kalt ved sitt fulle vitenskapelige navnet, Kjertel appendagitis - er en betennelse i Kjertel vedlegg, som er små fett lommer ligger i nærheten av tykktarm og endetarm. Begge er ganske uvanlig sykdommer.

Feildiagnostisering

Av og til, leger misdiagnose Kjertel appendagitis som en form for pannikulitt kalt mesenteriske pannikulitt - en sjelden form av sykdommen preget av en svulst-lignende utvidelse i magen. Fordi Kjertel appendagitis innebærer også en betennelse i underlivet, kan de to sykdommene bli forvirret for hver annen. Men bortsett fra et sjeldent feildiagnostisering, disse to sykdommene er separate, gjenkjennelig og sjelden diskutert sammen.

Årsaker og symptomer på Pannikulitt

Pannikulitt oppstår i to former. Eksponering for kulde på et lokalt område (for eksempel bruk av en is pakke) fører kaldt pannikulitt, hvori iskrystaller dannes under huden. Cold pannikulitt forekommer oftere hos barn enn voksne.

Systemisk pannikulitt, på den annen side, er en forverring av en systemisk sykdom slik som lupus, lymfom, eller kreft i bukspyttkjertelen. Pasienter med slike systemiske sykdommer lettere kontrakt pannikulitt. Fet fett knuter på kroppen er varemerket symptom på begge typer pannikulitt. Noen pannikulitt lider også oppleve feber, magesmerter og en funksjonsfeil leveren.

Behandling av Pannikulitt

Det finnes ingen perfekt behandling for pannikulitt. Leger vanligvis foreskrive anti-inflammatorisk medisin, selv om det sjelden kurerer sykdommen. Hos pasienter rammet med en systemisk sykdom og pannikulitt, er den vanligste behandlingen kjemoterapi i kombinasjon med anti-inflammatorisk legemiddel.

Årsaker og symptomer på Appendagitis

Selv om det medisinske miljøet ikke vet den nøyaktige årsaken til appendagitis, mange leger sier at hard trening er en sannsynlig årsak. Trening kan understreke Kjertel vedlegg, som kan føre til appendagitis. Den primære symptomet er lokalisert, skarp smerte på den ene siden av magen. Leger generelt diagnostisere sykdommen via en ultralyd eller datastyrte tomografi (CT) scan.

Behandling av Appendagitis

Kjertel appendagitis er vanligvis godartet, men noen pasienter får laparoskopisk kirurgi for å sikre at sjeldne komplikasjoner ikke oppstår. Surgery, i kombinasjon med anti-inflammatoriske legemidler, er svært effektiv behandling. Et 2007 tysk studie fant at alle testpasienter hadde ingen tilbakefall av symptomer innen ett år etter behandling.