Digidexo.com

Hvordan avgjøre om du har Tendinitt eller Carpal Tunnel Syndrome

Hvordan avgjøre om du har Tendinitt eller Carpal Tunnel Syndrome


Carpal tunnel syndrom og senebetennelse både produsere lignende symptomer, inkludert smerte, svie, verking, prikking eller nummenhet i hånden, håndleddet eller armen. Men de er ulike forhold, så det er viktig at du vet som forårsaker symptomene dine for å effektivt behandle tilstanden.

Hvordan avgjøre om du har Tendinitt eller Carpal Tunnel Syndrome

Tester

Bøy håndleddet med hånden og fingrene holdes i en rett linje mens armen hviler på et håndkle på et bord. Bøye forsiktig og så langt du kan uten å forårsake deg selv smerte. Med andre ord, krølle fingrene så nær håndleddet felles som mulig og hold posisjonen i ett minutt. Ta opp dine opplevelser i en kort setning.

Trykk på huden over det press i håndleddet mens du holder hånden og fingrene rett. Bank forsiktig, venstre til høyre, og tilbake igjen. Ta opp dine opplevelser.

Press mot det press i håndleddet med motsatt tommel med hånden og fingrene holdes rett. Bruk kraft fast over hele press og hold den inne i 30 sekunder. Slapp av i ett minutt, deretter bruker fast trykk igjen mot håndflaten siden av håndleddet krøll, bare frem av bretten, i ytterligere 30 sekunder. Ta opp dine opplevelser i en kort setning.

Trykk dine underarm sener med to fingre fra den andre hånden. Spesielt trampe flexor sener like under press i håndleddet. Dette er de tau-lignende strukturer på håndflaten siden av underarmen. Sørg for å holde hånden og fingrene utvidet rett mens du trykker, gjør øvelsen flere ganger. Ta opp dine opplevelser i en kort setning.

Trykk dine underarm muskler begynner halvveis opp underarmen til albuen med to fingre fra den andre hånden. Sørg for å holde hånden og fingrene utvidet rett og trykk kraftig og tilfeldig rundt muskelområdet. Ta opp dine opplevelser i en kort setning.

Evaluering

Gjennomgå registrerte resultatene. Siden dine opplevelser er fortsatt friskt i tankene dine, sikre dine beskrivelser er fullført.

Hvis du spilte unøyaktig eller vage fornemmelser, gå tilbake til at teste og utføre den på nytt. Det er greit hvis du spilte ingen ubehagelig følelse.

Circle på papiret testene der du har tatt opp en følelse av nummenhet, dine symptomer plutselig dukket opp eller om de ble verre for hver test.

Hvis du sirklet noen av de tre første testene indikerer det at du kan ha carpal tunnel syndrom.

Hvis bare de to siste testene er sirklet så du kan ha senebetennelse.

Hint

  • Du kan legge et håndkle på bordet som en pute for armen. Mens du sitter, legger armen på håndkle med baksiden av hånden din på puten.
  • Disse instruksjonene er ikke ment å diagnostisere en tilstand eller være en erstatning for en lege evaluering. Snarere kan de fungere som en guide for deg å avgjøre om du bør søke hjelp av en medisinsk faglig.