Digidexo.com

Hva er årsaken til en Sinus hodepine?

Ansikts bihulene er hulrom fylt med luft. Det er fire store bihulene i ansiktet, referert til som bihuler: maxillaris, frontal, ethmoid og sphenoid. Funksjonen til bihuler fortsatt et tema for debatt i det medisinske miljøet, men teorier inkluderer slim sekresjon, støtdemping og gjør skallen lysere. Hvis det er et problem med bihuler, kan en sinus hodepine forekomme. Mulige årsaker og behandlinger er omtalt nedenfor.

Årsaker

En sinus hodepine er vanligvis et resultat av betennelse i bihulene. Betennelsen kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert svulster, allergiske reaksjoner og luftveisinfeksjoner.

Symptomer

Symptomer på en sinus hodepine kan inkludere ansikts ømhet, smertefullt trykk på et bestemt sted på ansiktet, og øker i smerte på grunn av plutselige bevegelser eller endringer i temperaturen. I noen tilfeller kan symptomene er tretthet, feber, sår hals og postnasal drypp.

Diagnose

Migrene og spenningshodepine kan forårsake symptomer som ligner på en sinus hodepine og er eliminert som muligheter av en rekke spørsmål stilt av legen din. Legens eksamen vil trolig inkludere en inspeksjon av interiøret i nesen og (i ekstreme eller kroniske tilfeller) kan også omfatte røntgen, MR og blir henvist til en spesialist.

Risikofaktorer

Risikofaktorer for sinus hodepine er luftveisinfeksjon, allergi, astma, hyppig eksponering for store høyder (fra fly, for eksempel) og polypper i nesehulene. Noen sykdom eller kirurgi som fører til en generell svakhet i immunsystemet er også en risikofaktor.

Behandling

Behandling av Sinus hodepine kan være alt fra enkle over-the-counter decongestants og antihistaminer til reseptbelagte antibiotika, kortikosteroider og kirurgi, avhengig av årsaken.