Digidexo.com

Hvorfor Koffein fører til hodepine

Den gjennomsnittlige amerikaner bruker 210 mg koffein per dag, vanligvis i form av kaffe, selv om te, brus, medisiner og sjokolade er andre vanlige kilder. Mange av disse menneskene får hyppige hodepine assosiert med koffein bruk.

Dehydrering

Koffein er vanndrivende, oppmuntre kroppen til å kvitte seg med vann og viktige mineraler sammen med det. Dette kan forårsake eller forverre hodepine hos noen mennesker.

Tilbaketrekking

Folk som regelmessig konsumerer koffein vil noen ganger få tilbaketrekning hodepine når sitt daglige inntak av koffein er dramatisk redusert. Sakte avvenning deg fra koffein kan bidra til å forhindre koffein tilbaketrekning hodepine.

Angst

Fordi koffein er ofte tatt av folk som ikke får nok søvn, eller som trenger et utbrudd av energi, de som drikker store mengder koffein er ofte de som er mest engstelig eller stresset. Hodepine som antas å være forbundet med koffein kan faktisk være på grunn av angst.

Betydning

En studie ved Sapir Medical Center i Israel fant at hos barn med kronisk hodepine som drakk ca 200 mg koffein per dag i brus, hodepine gikk bort innen to uker slutter koffein inntak.

Fordeler

Selv om koffein har vært knyttet til hodepine som en årsak, har det også vært en løsning. Når det tas i små mengder kan det innsnevre blodårene, slik avlaste migranes, i tillegg til å gjøre mer effektiv smertestillende midler.