Digidexo.com

Sleep Apnea & Women

Sleep Apnea & Women


Selv om søvnapné oppstår hos kvinner sjeldnere enn det gjør hos menn (som opplever søvnapné dobbelt så mye som kvinner), er det fortsatt et problem at kvinner forholde seg til på en jevnlig basis. I tillegg til å oppleve søvnapné sjeldnere enn menn, kvinner har også en tendens til å oppleve en mildere versjon av den sovende uorden. Kvinner som er mest utsatt er over 40 år, overvektig og har genetiske predisposisjoner.

Definisjon

Søvnapné er en relativt vanlig sovende uorden. De som lider av sykdommen erfaring pauser i pusting mens de sover som sist alt fra 10 sekunder til ett minutt. Oftere enn ikke, kvinner med søvnapné ikke innser at de har den sovende uorden før de begynner å vise symptomer på dårlig søvn, symptomer som ofte går ignorert i mange år og enda flere tiår. Søvnapné er diagnostisert når den personen som lider av sykdommen gjennomgår en overnatting søvn test referert til som en polysomnogram (søvn studie).

Symptomer

Symptomene på søvnapné er ofte forskjellig for kvinner sammenlignet med søvnapné symptomer som menn opplever. Kvinner har ofte mer problemer når du sovner og viser ofte flere tegn på narkolepsi enn menn gjøre. I tillegg, kvinner rapporterer mer forstyrret søvn enn sine mannlige kolleger. Alle dem som lider søvnapné, generelt, erfaring overdreven søvnighet på dagtid, depresjon / irritabilitet, seksuell dysfunksjon (manglende seksuell lyst hos kvinner), gisper eller kvelning mens du sover (ofte oppdages av noen andre enn den lidende), hodepine om morgenen og apati. De fleste av disse symptomene er et direkte resultat av dårlig søvnkvalitet.

Årsaker

Årsakene til søvnapné hos kvinner involverer ofte fysiske egenskaper som den lidende ikke har kontroll over. De fysiske egenskapene omfatter store mandler, altfor avslappet hals og tunge muskler, merkelig septum, formen på hodet og / eller nakke og en tilbakegang haken. I tillegg til disse fysiske årsaker til søvnapné, kvinner som er overvektige, røyk og konsumere store kvaliteter alkohol eller beroligende midler er også høy risiko.

Behandling

Når diagnosen, er lett å behandle søvnapné hos kvinner. Ofte det inkluderer en endring i kosthold, vekttap, endre sovestilling, slutte å røyke, en nedgang i alkoholforbruk og tidvis foreskrevet medisiner. For mer alvorlige tilfeller kan legen også foreskrive en nasal dilator eller ventilasjonssystem som hjelper minsker blundere i pusting som oppstår med søvnapné.

Farene

Fordi det er nesten umulig for en person å innse at hun har søvnapné, lidelsen går ofte ubehandlet. Hvis du mistenker søvnapné fordi du er sliten eller opplever noen av disse symptomene, ta kontakt med lege umiddelbart. Søvnapné som går ubehandlet kan sette den lidende under en betydelig mengde risiko som påvirker hennes generelle velvære og lykke. Disse farene er ofte et direkte resultat lav søvnkvalitet og inkluderer: depresjon, crankiness, apati og et dårlig fungerende kropp og sinn. Oksygenmangel forårsaket av søvnapné øker også en persons risiko for hjertesykdom og høyt blodtrykk.