Digidexo.com

Post Workout Nutrition for Bodybuilding

En kroppsbygger kosthold bør bestå av små, hyppige måltider gjennom dagen. Av disse er den post-workout måltid kanskje det viktigste, ettersom det er det måltidet som hjelper en utøver komme og fylle muskelvev. Ideelt sett bør hver post-workout måltid bestå av sunne proteiner og enkle karbohydrater.

Spis Fast

Under en treningsøkt, gjør kroppen din mer enn brenne kalorier. Det bryter også ned muskelfibre - og disse må etterfylles så snart som mulig etter rutinen. Faktisk er ditt vindu av muligheter til å fordøye litt protein og karbohydrater etter en treningsøkt sies å være mindre enn en time for optimal utvinning.

Plukk ditt Protein

Ikke bare er det viktig å fordøye noen proteiner raskt etter en treningsøkt, men det er av lik betydning å velge riktig type. Mange kroppsbyggere har en diett som inneholder "hele" proteiner, slik som eggehviter eller tunfisk. Tross alt, er proteiner byggesteinen av muskler. Men hele matvarer fordøye ganske sakte, og det er derfor en bedre pick ville være en kilde til whey protein. En enkel shake av whey protein pulver og skummet melk eller vann ville gjøre knep - som whey protein er protein som fordøyer raskeste.

Ingen Telle Karbohydrater

Kroppen din bruker to typer energi under en treningsøkt: Glukose, eller "brukbare" energi, og glykogen, eller "lagret" energi. Så etter en hard treningsøkt, er kroppen din alvorlig fratatt begge disse typer energi. Enkle og sunne karbohydrater som finnes i epler, appelsiner og bær gå langt i å erstatte både glukose og glykogen, og er avgjørende når det kommer til å bli frisk. De vil også gi en insulin pigg, hjelpe næringsstoffer for å bevege seg raskt inn i musklene, en nøkkel til vekst.

A Little Freedom

Kroppsbyggere noen ganger refererer til sin post-workout måltid som deres "gratis" måltid, som betyr at de kan spise omtrent alt og ikke trenger å være altfor bekymret. Det er fordi i løpet av time eller så etter en intens treningsøkt, musklene er spesielt sulten på ernæring. Det betyr ikke at det er en god idé å skjerf ned en pizza etter løfte - men hvis du kommer til å jukse med omhu, er dette den beste tiden på dagen å gjøre det. Nøkkelen, igjen, er å få noe sunt inn i systemet raskt.

Plan Ahead

Post-workout ernæring kan ta mindre enn fem minutter å gjennomføre hvis du planlegger fremover. En måte å gjøre dette ville være å få alt du trenger til gym i en plast shaker flaske (en plastflaske med en cover). Helle din whey protein pulver i flasken før du reiser på treningsstudioet. Når treningen er ferdig, tilsett litt vann, rist flasken i noen sekunder og drikke. Innen 5 minutter etter treningen, kan du få all den protein og karbohydrater som trengs for å bli frisk.