Digidexo.com

Chlamydia antibiotikabehandling

Klamydia er en seksuelt overførbar sykdom forårsaket av en bakteriell infeksjon. Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, er klamydia den vanligste bakterielle STD, med mer enn 1 million tilfeller rapportert i 2006. Det er imidlertid antatt at mer enn 4 millioner mennesker i året er smittet ennå mange tilfeller aldri blir meldt . Symptomer inkluderer vaginal og penile utladning, magesmerter og smerte i testiklene. Men mange mennesker med klamydia opplever ingen symptomer.

Antibiotika

Fordi klamydia er et resultat av en bakteriell infeksjon, kan det være lett behandles med antibiotika. De vanligst foreskrevet antibiotika er en en-ukers kurs for doksycyklin tatt to ganger om dagen, eller en enkelt dose av azitromycin. Erytromycin også er noen ganger foreskrevet til personer med klamydia. De fleste med klamydia vil bli foreskrevet piller skal tas oralt, selv om flytende suspensjoner også er tilgjengelig. Når foreskrevet en lengre antibiotikakur, er det viktig å fullføre alle foreskrevne medisiner, selv om du føler deg bedre og symptomene avtar.

Avholdenhet

Personer som er diagnostisert med klamydia trenger å avstå fra samleie før infeksjonen er borte. I de fleste tilfeller vil legene fortelle pasientene om å avstå fra sex i en til to uker. Det er også viktig for personer diagnostisert med klamydia å informere sine seksualpartnere, slik at de kan sjekkes for smitte og behandlet. Selv om ingen tegn på infeksjon er til stede, vil folk som har hatt sex med noen med klamydia behandles for infeksjonen. En hovedårsak klamydia er så vanlig er fordi det er lett spres gjennom seksuell kontakt, og folk ofte ikke vet at de er smittet.

Re-infeksjon

Kvinner som har sex med partnere som har ubehandlet klamydiainfeksjoner kan bli re-infisert, noe som øker sannsynligheten for å oppleve skader på reproduktive organer. Denne skaden etter hvert kan føre til infertilitet. For å hindre skader på forplantningsevnen, anbefaler CDC årlig klamydiatester for alle kvinner 25 og yngre som er seksuelt aktive, kvinner eldre enn 25 som er i risiko for å pådra klamydia og alle kvinner som er gravide, uavhengig av alder.