Digidexo.com

Årsaker til Dental Problemer

Årsaker til Dental Problemer


Tannproblemer kan utgjøre en rekke problemer, noen som er smertefulle. En rekke faktorer negativt kan påvirke helsen til tennene og tannkjøttet, og adressere disse faktorene i stor grad krever konsekvent bruk av egenomsorg tiltak som å pusse tennene minst to ganger om dagen, tanntråd daglig og regelmessig planlegge kontroll hos tannlegen - ideelt sett hvert halvår.

Plakk Formation

Bakteriene i munnen lever av sukker og stivelsesholdige karbohydrater som poteter og pasta. Hvis du ikke skal rense tennene av rester av disse matvarene, vil bakteriene bruke dem til å lage syre. Kombinasjonen av syre, bakterier, spytt og matrester danner plakk, en klebrig film som strøk tennene. Plakk kan spise gjennom emaljen, forårsaker tannråte. Det når også ned i røttene av tennene og tannkjøttet, som fører til inflammasjon, infeksjon og nedbrytningen av ben som støtter tennene.

Mangel på Spytt

Spytt spiller en stor rolle i helsen til tennene og tannkjøttet. Det bidrar til å bryte ned og vaske bort matrester som kan lodge i tennene samt renser munnen av bakterier og andre skadelige stoffer som kan føre til orale infeksjoner. Spyttproduksjon kan avta etter hvert som du blir eldre. En reduksjon oftest et resultat av medikamenter som forårsaker tørr munn, men kan også stamme fra skade på spyttkjertler og fra visse medisinske tilstander. Hvis du lider av tørr munn på en konsistent basis, over-the-counter spytt substitutter kan hjelpe. I tilfeller hvor spyttkjertlene ikke fungerer som den skal, kan legen forskrive medisiner som kan stimulere spyttproduksjon.

Tobakksbruk

Tobakksbruk, i form av sigarer, sigaretter eller snus, vil ikke bare ødelegge det fysiske utseendet på tennene dine, vil det også øke risikoen for tannkjøttsykdommer, konstaterer American Academy of Periodontology. Faktisk rapporterer organisasjonen forskning har vist tobakksbruk kan representere en av de viktigste faktorene i tannproblemer. Hvis du røyker, er det mer sannsynlig å ha herdet plakk som bare en tannlege kan fjerne med en profesjonell rengjøring, dype lommer mellom tennene og tannkjøttet, som tilbyr en perfekt grobunn for plakk, og mer betydelig tap av vev og bein som støtter tennene. Røykere over 65 er dobbelt så mer sannsynlig å være tannløs sammenlignet med de på samme alder som aldri har røykt.

Andre mulige årsaker

Ifølge American Academy of Periodontology, kanskje om lag 30 prosent av befolkningen har en genetisk disposisjon for tannkjøttsykdommer som kan øke risikoen seks ganger uavhengig av muntlige vaner. Testing kan bidra til å fastslå risiko - snakke med tannlegen din for mer informasjon. Visse medisiner som p-piller, antidepressiva og hjerte medisiner kan føre muntlige helseproblemer. Stress og diabetes kan redusere din evne til å bekjempe infeksjoner. Knuger eller sliping tennene kan utøve press på vevet som støtter tennene og øke hastigheten som de brytes ned.