Digidexo.com

The Effect of Food på Brain Development

The Effect of Food på Brain Development


Forsker og antropolog Lyall Watson bemerket en gang: "Hvis hjernen var så enkel at vi kunne forstå den, ville vi være så enkelt at vi ikke kunne." Hjernen fortsetter å bli undersøkt av mange vitenskapsmann, og hvordan mat påvirker hjernen er ett spørsmål som er stilt. Mat har kapasitet til å ha en enorm effekt på hjernen - det kan forandre hjernens mental helse og funksjon. Så det er viktig å beskytte hjernen mot skader ved å opprettholde et sunt kosthold.

Effekter

En babyens hjerne er sterkt påvirket av ernæring. Når barn er underernært, har de en tendens til å lide av mangelfull utvikling av hjernen og har lavere IQ og langsommere utvikling av finmotorikk.

Egg

Gravide mødre bør også vurdere matvarer som kan hjelpe fosterutvikling. En lav pris og næringsrik mat gravide kvinner bør spise er egg. Egg har høykvalitets protein og rikelig med vitaminer og mineraler. Egg inneholder også et næringsstoff kalles kolin, som er nøkkelen i hjernens utvikling av spedbarn. Gravide mødre bør ikke spise kokt eller rå egg.

Antioksidanter

Det er visse matvarer som anses som "bra for hjernen." Disse matvarer er vanligvis høy i antioksidanter og hjelp med hukommelsestap og kognitiv funksjon. Mat høyt på antioksidanter inkluderer epler, druer, kirsebær, svisker og rosiner. De fleste av disse matvarer kan bli inkorporert i dietten som snacks.

BPA

Det har også vært uenighet om et kjemikalie som kalles BPA, som er mye brukt i produkter som melk innvendig kledning og mat bokser. BPA hindrer hjernens utvikling ved å forstyrre effekten av østrogen, som spiller en viktig rolle i utviklingen av både mannlige og kvinnelige hjerner. Forskere er bekymret for de mulige langsiktige helserisikoen forbundet med føtal eksponering for BPA.

Betraktninger

Det er viktig å huske på at menneskelig hjerneutvikling slutter ikke når noen er født. Ifølge Biomed Eksperter, ble en studie gjennomført for å måle veksten av hjernen over en to-års periode, som dekker et bredt spekter av aldre. Det ble bestemt at hjernens utvikling fortsetter til midten av 20-årene.