Digidexo.com

Mat for gode tenner og tannkjøtt

Mat for gode tenner og tannkjøtt


Tannkjøttsykdom er en viktig årsak til tap av tenner hos voksne, ifølge University of Iowa College of Dentistry. Det er smertefri, utvikler seg langsomt og utvikler seg lydløst. Tannråte er ødeleggelsen av tannmateriale som består av emalje, dentin, cellulose og roten av tannen. Råte er forårsaket av plaque som produseres av syrer og bakterier. Det er mange måter å forebygge disse forholdene; et riktig kosthold er en av dem.

Balansert kosthold

Et balansert kosthold kan bidra til å forhindre tannkjøttsykdommer, ifølge University of Iowa. Spis mat fra de grunnleggende mat grupper, for eksempel meieriprodukter som melk, ost og yoghurt; frokostblandinger, brød og andre kornprodukter; fjærkre, fisk og kjøtt; og frukt og grønnsaker som inneholder vitamin A og C, viktige vitaminer i kampen mot tannkjøttsykdom.

Kalsium

Kalsium er den grunnleggende, viktigste element i å gjøre tennene. Av denne grunn er det viktig å spise mat med høyt kalsium for å opprettholde styrke og tetthet i tennene. Oklahoma State University rapporterer at matvarer som sardiner og laks (spist med bein), skalldyr, melkeprodukter og mørkegrønne, bladrike grønnsaker er høy i kalsium.

Fosfor

Fosfor finnes i nesten alle matvarer, spesielt kjøtt, fjærkre, fisk, ost, eggeplommer, tørkede erter og bønner, melk og melkeprodukter og nøtter, i henhold til Oklahoma State. Den kjemiske element bidrar til å styrke tenner og hjelpemidler i bein vekst.

Begrense og Unngå

Tørket frukt og andre klebrige matvarer kan lodge mellom tennene, så begrens inntaket av disse matvarene. Du bør unngå søte drikker og snacks, samt sure drikker som brus. Disse mat og drikke gi sukker som bakterier lever av å produsere syrer, noe som fører til tennene-klamrer plakk som gir syrer mulighet til å spise bort på din beskyttende emalje, sier Rick Alan of New York University Medical Center.