Digidexo.com

Liste over mat uten kasein

Liste over mat uten kasein


Kasein er et protein som finnes i melk. Kaseinfrie dietter er raskt voksende i popularitet over hele Amerika. Trenden med å spise kasein-fri mat startet med folk som hadde fordøyelsessykdommer som for eksempel cøliaki. Sammen med å hjelpe folk med cøliaki, har kasein-fri diett vist seg å hjelpe mennesker som lider av ADD og autisme. Mange har skadet og svekket fordøyelsessystem, en tilstand som gjør fordøye mat med kasein vanskelig. Heldigvis er mange naturlige og uraffinert mat kasein fri.

Frukt og grønnsaker

Fersk frukt som epler, bananer og jordbær er kasein gratis og inneholder ingen hvete. Sammen med å være kasein fri, frukt er fulle av antioksidanter, som bidrar til å bekjempe sykdommer. Grønnsaker som er kasein fri inkluderer artisjokker, asparges og poteter. Harvard School of Public Health foreslår å spise et utvalg av frukt og grønnsaker som er forskjellige i farge for å gi kroppen den miksen av næringsstoffer det krever. Mørke, grønne blader og noen grønnsaker som er oransje, røde eller gule er de sunneste valgene.

Egg, fisk og fjærfe

Ferskt kjøtt og sjømat er kasein fri. Men prepackaged kjøtt er ikke kasein fri på grunn av konserveringsmidler. Kaseinfrie proteiner inkluderer supper, som biff lapskaus og kylling noodle soup. Hermetisert laks og sardiner gjøre en rask lunsj full av protein. Pastrami, kylling salat, hamburgere, tunfisk og egg er alle kasein gratis og gode former for protein. Unngå kremete sauser og krydder, siden mange kan inneholde kasein. Bruk hvitløk, sitronsaft, olivenolje og havsalt for krydder, og hvis du bygger en sandwich eller lage en side av toast, velger surdeigsbrød uten smør.

Nøtter og oljer

Nøtter er ideelt i en hvete-fri diett fordi de kan legge fiber, smak og protein til kasein-fri mat. Eksempler på kaseinfrie nøtter inkluderer mandler, paranøtter, cashewnøtter, pekannøtter og pistasjnøtter. Bland nøttene inn i maten, eller spise dem alene som snacks. Muttere kan brukes til å produsere melk eller som en erstatning for kumelk. Mandel melk brukes til matlaging, frokostblandinger og for å drikke. Plantebaserte oljer, som raps og olivenolje, er kasein gratis og brukes til baking og grilling.

Sauser og krydder

Sauser som pepperrot, ketchup, lønnesirup, oliven og sennep inneholder ikke kasein og kan brukes fritt. Majones, dressinger og vegetabilsk olje uten korn kan anvendes på toppen av salater. Bruk naturlige urter uten tilsetningsstoffer, for eksempel, ølgjær, hydrolysert vegetabilsk protein, mononatriumglutamat, Graham mel og teksturert vegetabilsk protein. Hold deg unna ost med mindre du kjøper den fra en helsekostbutikk som garanterer det er kasein fri og gjort frisk uten tilsetningsstoffer.