Digidexo.com

Tegn på sorg og sorgarbeid

Tegn på sorg og sorgarbeid

Sorg er en naturlig reaksjon på tap som kan påvirke alle aspekter av en persons liv. Tapet av en kjær, forhold, helse, hjem eller jobb kan utløse sorg. Symptomene på sorg og sorg varierer avhengig av person og årsaken til sorg. Men det er vanlige symptomer som kan oppstå under sorg og sorgarbeid. Du mange ikke oppleve dem alle; de kan ikke være i noen bestemt rekkefølge eller vare en viss tid.

Fysiske symptomer

Sorg og sorg kan utløse fysiske reaksjoner i kroppen. Fysiske reaksjoner på sorg inkluderer stressrelaterte plager som hodepine, brystsmerter og kvalme. Du kan også ha problemer med å sove og stadig føler seg sliten og lite energi. Du kan oppleve et tap i appetitt eller, alternativt, binge på trøstemat. Du kan få eller miste vekt som et resultat av endringer i spise og stress.

Emosjonelle symptomer

Sørgende kan ta en følelsesmessig toll og føre til at du opplever en rekke følelser. Du kan hele tiden føler seg trist og gråte ofte. Føler følelsesmessig nummen eller apatiske er et vanlig symptom på sorg. Du kan også føle skyld og lengter etter retur av den personen eller tingen du tapt. Sinne og irritabilitet også er vanlige symptomer på sorg. Du kan piske ut på andre eller selv den personen eller tingen som er årsaken til sorg. Sorg kan føre til at du føler deg sårbar og overfølsom, og ting som kanskje ikke vanligvis bry deg kan forårsake ekstreme reaksjoner. Angst og frustrasjon også er normale symptomer av skyld.

Sosial

Sorg og sorgarbeid også kan påvirke ditt sosiale liv. Du kan trekke seg fra andre, og finne måter å unngå sosiale situasjoner. Du kan bevisst ta beslutningen om å unngå andre eller din isolasjon kan skyldes en generell mangel på initiativ eller interesse for sosiale interaksjoner. Alternativt kan sorg og sorg føre til at du blir mer avhengig av andre. Du kan frykte å være alene og søke kjærlighet, støtte og trøst av venner og familie mer enn vanlig.

Åndelig

Opplever et tap også kan påvirke deg åndelig. Du kan begynne å stole mer på din religiøse tro som en kilde til styrke. Alternativt kan du oppleve tvil og spørsmålet din tro. Du kan skylde en høyere makt for tap og lidelse. Du kan begynne å stille spørsmål ved hensikten med livet, døden, smerte og lidelse.

Behavioral

Sorg og sorgarbeid også kan føre til at du opplever atferdsmessige og mentale forandringer. Du kan bli mer glemsk og distré. Du kan ofte finne deg selv å tenke på tapet og kan drømme om den tapte person eller ting. Du kan også finne deg selv stadig snakker om tap eller alternativt unngå gjenstand for frykt for å gjøre deg selv eller andre trist eller ubehagelig.