Digidexo.com

Barnas Diet Etter Adenoid Surgery

Adenoid kirurgi er en vanlig prosedyre utført på barn. Adenoids må fjernes hvis de er så store at de forstyrrer nasal pusting eller forårsake tilbakevendende ørebetennelser. Det er normalt få komplikasjoner og utvinning tid er ganske rask. Noen barn kan føle fine og i stand til å spise en normal diett i løpet av 24 timer. For andre kan det ta flere dager.

Væsker

Gi barnet væske så snart han vil ha dem, og så ofte som han ønsker dem for å hindre dehydrering. Han vil trolig oppleve smerter eller feber etter operasjonen og har et økt behov for væske. Prøv å få ham til å drikke fire glass væske hver dag for et par dager etter operasjonen. Vann og is chips er fine. Frosne Popsicles er også bra fordi kald væske kan bidra til å lette ubehag i halsen. Unngå varme væsker eller kullsyreholdige drikker fordi dette kan irritere halsen. Så serverer ikke sitrus drikker som appelsinjuice eller saft til en uke etter operasjonen fordi syrer kan gi irritasjon og forverre smertene.

Hvis tynne væsker gå opp barnets nese, tjene tykke drikker som milkshake eller smoothies. Hvis barnet opplever oppkast etter operasjonen er det best å bare tjene klare væsker, slik at du kan se etter blødninger. Hvis barnet ditt har oppkast som varer i 24 timer, eller hvis han ser ut til å bli dehydrert, ringe legen din med en gang. Kvalme og oppkast noen ganger oppstå som en bivirkning av medisiner som brukes i kirurgi og bør rydde opp innen 24 timer.

Soft Food

Serve barnet myk mat så tidlig som kvelden for kirurgi hvis han ønsker å spise dem, og han er i stand til å holde nede væsker uten oppkast. Begynn med pudding, nudler, egg, yoghurt, Jello eller iskrem. Det er best å holde seg til kjøle mat først. Innføre varm eller romtemperert bløt mat når barnet kan svelge det uten irritasjon. Unngå krydret mat eller noe varmt.

Solid Food

Mate barnet fast føde så snart han er i stand til å spise myk mat uten ubehag. Så lenge halsen er ikke sår, og han er i stand til å svelge, er det greit å gjeninnføre fast føde så tidlig som dagen etter operasjonen. For et par dager er det best å unngå skarpe mat som chips, pizzabunner, tørre korn eller toast. Velg matvarer for ditt barns kosthold etter adenoid kirurgi etter de samme retningslinjene du ville bruke hvis barnet hadde en sår hals. Tilbyr rikelig med væske, tjene kul myk mat og gjenoppta fast føde når halsen smerte har sunket.