Digidexo.com

Daglig ernæring krav for Kids

Et balansert kosthold som er viktig for riktig vekst og utvikling hos barn. Et barns vanlige kostholdet fungerer som en lærerik opplevelse som han vil bære med seg inn i voksenlivet. Når du vet hva et barn trenger å spise og hvor mye som kreves av hver type mat på en daglig basis, kan du planlegge måltider og snacks som oppfyller disse kravene og gi barnet ditt byggesteinene han trenger for et sunt liv.

Frukt

Barn bør spise 2-3 porsjoner frukt per dag. En servering av frukt representerer en liten del av frukt eller ½ kopp oppskåret frukt eller bær. Tilby barn et utvalg av frukt inkludert bananer, epler, appelsiner, bær og meloner. Barn som ikke liker å spise rå frukt kan bli forledet til å møte daglige krav av en servering av sukkerfri eplemos, epleskiver med fettfri karamell dukkert eller jordbær dyppet i fettfri Cool Whip. En halv kopp servering av 100 prosent fruktjuice representerer også en servering av frukt, men fruktjuicer mangler fiber av hele frukter og bør ikke være en vanlig erstatning.

Grønnsaker

Barn bør spise 2-3 porsjoner grønnsaker om dagen. En fjerdedel kopp kokte grønnsaker eller ½ kopp rå grønnsaker representerer en porsjon grønnsaker for barn. Barn bør tilbys en rekke fargerike grønnsaker, inkludert poteter, squash, brokkoli, spinat, gulrøtter og squash. Mange barn har ikke en naturlig smak for grønnsaker, men dagsbehovet kan dekkes ved å innlemme dem i barnevennlige matvarer som lasagne, gryteretter, ost omeletter og kjøttpudding.

Proteiner

Barn bør spise tre porsjoner med magre, proteinrik mat per dag. En porsjon protein for et barn er lik ett egg, 2 til 4 ss. peanøttsmør, ½ til ¾ kopp bønner, eller 1 til 2 oz. av kjøtt, fjærfe eller fisk. Måter å innlemme protein i et barns daglige kosthold inkluderer serverer eggerøre til frokost, pakking en peanut butter sandwich til lunsj og tilbyr grillet fjærfe eller fisk til middag.

Helkorn

Barn bør spise 4-7 porsjoner med korn per dag. En servering for et barn er lik ¾ dl tørr frokostblanding, en skive grovt brød, ½ kopp kokt ris eller pasta eller ½ kopp kokt korn. Serverer et barn havregryn til frokost, en sandwich laget med to skiver av grovt brød til lunsj, en pose med tørt korn for en matbit og kylling oppstuss fry enn brun ris til middag oppfyller disse hel-korn behov perfekt. De fleste barn elsker disse typer matvarer og bare trenger hjelp til å velge de mest sunn varianter.

Dairy

Barn trenger å konsumere fire porsjoner med meieri-rik mat per dag. En servering av meieri for et barn inkluderer ¾ kopp melk eller yoghurt eller 1 oz. av ost. Velg magre varianter av disse meieriprodukter, og være sikker på ikke å tilby mer enn to kopper melk om dagen for å forlate rommet for andre matvarer.