Digidexo.com

Tegn og symptomer på isjiasnerven Impingement

Tegn og symptomer på isjiasnerven Impingement


Isjias resulterer i smerte i området som stråler ut fra setemuskelen helt ned til baksiden av den nedre lem. Sciatica, og hoftenervene impingement, som er tett forbundet med hverandre, er ofte svært smertefull, selv om den grad, natur og omfang av smerte, kan variere fra person til person. I noen mennesker, kan smertene vare livet ut, mens det i andre kan det stamme på et tidspunkt av tid og så bare forsvinne. I atter andre, smerte nivåer svinge. Det er flere symptomer på en hoftenervene impingement:

Smerter i korsryggen

Smerter i korsryggen er den mest konkrete tegn på en isjiasnerven impingement. En person med en impinged isjiasnerven vil ha sterke smerter fra rumpeballe til nedre lem. Når isjiasnerven, som går fra hoften til den bakre av benet, stråler ut (noe som betyr at innfanget eller komprimert), ekstrem betennelse i området resultater. Hos de fleste mennesker er denne smerten forverres av kroppens bevegelser som bøyer seg fremover eller bakover, nysing eller hosting. Ofte blir smerten beskrevet som en skyte smerte, spesielt ved flytting.

Smerter i visse stillinger

Når isjiasnerven stråler ut, kan du finne det nesten umulig å stå eller forbli i visse stillinger. Vanligvis kan mennesker med en impinged isjiasnerven ikke knele ned for en lang periode. Stående på tærne eller å holde berørte beinet bøyd mens stående kan også føre til høy grad av smerte.

Nummenhet eller svakhet

Vanligvis oppstår isjiasnerven impingement på det høyeste av spinal nerve røttene kalt Sakral 1 (S1) eller Korsrygg 5 (L5). Som et resultat, kan en klemme eller tilføres isjiasnerven gi en følelse av nummenhet i regionene det påvirker. I andre tilfeller er isjiasnerven impingement også preget av en følelse av svie i nerve som går fra øvre hofte til ankel eller tå. Men normalt, isjias som påvirker muskelen fører til smerte og ømhet, men ikke nummenhet, svakhet eller brenning. Dermed kan tilstedeværelsen eller fraværet av dette symptomet hjelpe legen avgjøre hvilken nerve (e) som tilføres.