Digidexo.com

MTBE og gallestein

MTBE, eller metyl-tert-butyleter, har løsemiddel egenskaper som gjør at det kan oppløse gallestein. The New York Times Health Guide refererer til denne type behandling som kontakt oppløsning terapi.

Beskrivelse

Hopkins Technology beskriver MTBE som en løsning som vanligvis anvendes for å oppløse stoffene i laboratoriearbeid. Den kjemiske ligner sterkt bedøvelse kalt dietyleter i sammensetningen. Ifølge New York Times Guide Health, denne formen av eter beholder sin flytende tilstand når det innføres i legemet.

Funksjon

For å oppløse gallestein med MTBE, må leger katetergalleblæren og deretter skylle en liten mengde av den kjemiske gjennom organet. Hopkins Technology sier at mens prosedyren kan ta opp til tre dager å fullstendig ødelegge gallestein, kan steinene begynne å oppløse i løpet av noen timer.

Betraktninger

Leger vurdere MTBE en eksperimentell behandling, og noen spørsmål om bivirkninger og gallestein tilbakefall forbli ubesvart. Hopkins Technology melder at en slik bivirkning, kvalme, kan oppstå hvis noen av MTBE lekkasjer inn i tarmen, og New York Times Health Guide rapporterer at sterke smerter kan også skyldes inngrepet.