Digidexo.com

Hva er årsakene til kortvokste hos barn?

Et barns vekst bestemmes i stor grad, av genetikk. Hvis foreldrene er korte, sjansene er veldig bra at han også vil være korte (familiær kortvoksthet). Men, ernæring og sykdom spille en rolle i et barns utvikling og ultimate høyde, ifølge Keepkidshealthy.com.

Veksthormonmangel

Hvis et barn er merkbart kortere enn hennes jevnaldrende, noen foreldre, særlig de som ikke er kort selv, kan bekymre seg for at deres barn har en veksthormonmangel. Hormoner er nødvendig for et barn å vokse på normal hastighet. Hvis et barn har en hormonsvikt, kan hun ser ung ut for alderen, og er, selvsagt, kortere enn andre barn på hennes alder. Hun kan også ha en vekt problemet og være bredere enn hun er høy. Tester kan gjøres av en lege for å avgjøre om et barn har en hormonmangel. Noen barn er født med en hormonmangel mens andre utvikler det via hodeskade eller på grunn av eksistensen av en hjernemasse eller svulst. Behandlinger for veksthormonmangel inkluderer hormon erstatning.

Full sikt, men lite

En annen grunn for kortvokste i et barn blir små ved fødselen, ifølge Keepkidshealthy.com. Hvis et spedbarn er full sikt, men er liten (SGA - Small for Fosterets alder), er dette noe hans barnelege vil ønske å holde et øye med. Dersom barnet ikke har fanget opp av den tiden han er to eller tre år gammel, kan han være en kandidat for hormonbehandling.

Dverger

Hvis et barn blir født med dverger, hun kommer til å være betydelig kortere enn hennes jevnaldrende. Dette er en genetisk lidelse, og oppstår vanligvis på grunn av en genetisk mutasjon i morens egg eller farens sæd, men det er ikke kjent hvorfor dette skjer.

Turner syndrom

Turner syndrom forekommer bare hos kvinner. Det er en genetisk sykdom, og resulterer i kortvoksthet, så vel som andre unormale tilstander, inkludert en delvis eller helt mangler sex kromosom og reproduktive vanskeligheter.

Andre forhold som Stunt Vekst

Andre forhold som kan føre til kortvokste hos barn, ifølge Emedicinehealth.com er Down syndrom, hypotyreose, og den genetiske sykdommen SHOX genmutasjon.

Underernæring

Underernæring kan føre til kortvokste hos barn. Hvis et barn ikke får nok kalorier eller de nødvendige vitaminer og mineraler i sitt system, vil han ikke vokse skikkelig. A-mangel, særlig av vitamin C kan hemme veksten.