Digidexo.com

Hva er vanlige hjerteproblemer hos unge mennesker?

Hva er vanlige hjerteproblemer hos unge mennesker?


Vanlige hjerteproblemer hos personer under 40 år generelt omfatter hjerteinfarkt, medfødt hjertesykdom, og arytmi. Selv om familiens historie spiller en stor rolle i hjerteproblemer, viser studier at andre typer hjertesykdommer dukker opp i høyere tall hos yngre mennesker på grunn av utbredt usunt kosthold og mangel på mosjon.

Medfødt hjertesykdom

Medfødt hjertesykdom (CHD) er tilstede ved fødselen, og kan referere til en rekke forhold som beskriver misdannelse av hjertet. CHD er delt inn i to hovedkategorier: cyanotisk og noncyanotic. Cyanotic refererer til en blåfarging av huden forårsaket av mangel på oksygen; forholdene omfatter tricuspid atresia. Noncyanotic forholdene omfatter patent ductus arteriosus. CHD er vanligvis avhjelpes med kirurgi eller medisinering, forutsatt at tilstanden er identifisert tidlig nok.

Arytmi

Arytmi er vanskeligere å oppdage enn er CHD, først og fremst fordi pasienter er sjelden klar over det før noe går galt. Tilstanden kan vedvare i årevis uten skadelige effekter, men av og til kommer ut av kontroll på grunn av stress. Arytmi fører til at hjertet til å slå raskere (takykardi) eller langsommere (bradykardi) enn normalt. Arytmi er ofte diagnostisert hos yngre mennesker som ikke har noen andre helseproblemer, men dør brått eller opplever massiv hjerte traumer.

Hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt, eller hjerteinfarkt, er vanligvis forårsaket av blokkering av koronar som fører til hjertet. Blokkeringen er forårsaket av massive oppbygging av plakk, som resulterer fra en vedvarende usunn diett og ingen trening. Selv om denne tilstanden ble tidligere finnes hovedsakelig hos personer i alderen 40 år eller eldre, har et kulturelt utbredt høy-fett / lav-øvelsen livsstil betydelig økt antall hjerteinfarkt blant unge mennesker.