Digidexo.com

Tett mat for å få vekt

Tett mat for å få vekt


Vektøkning er generelt sett på som en negativ mål i populærkulturen. De fleste markedsføring rettet mot det motsatte, vekttap. Men for folk som er undervektige, eller har en hard tid å sette på muskel, er det noen ganger vanskelig å finne riktig kosthold for å hjelpe til vektøkning innsats. Nøkkelen er å øke næringstettheten i det daglige kostholdet med mat med høyt protein, komplekse karbohydrater og sunt fett.

Kjøtt

Kjøtt er den mest lett tilgjengelig kilde til protein. Mens mange mennesker inntar kjøtt på en regelmessig basis, er det resulterende vektøkning noen ganger et resultat av tilberedningsmetoden, i stedet for et verk av proteinet. Stekt og fet kjøtt resultere i økt kroppsfett snarere enn muskel gevinst, noe som kan vise seg å være usunn.

For å få vekt på sunn måte, spise magert rødt kjøtt, egg, fjærkre og fisk. Alle disse er protein-tett og vil hjelpe en person bygge muskler. En annen utmerket strategi er å erstatte noen (ikke alle) av dine daglige karbohydrater med magert kjøtt. De fleste mennesker spiser et overskudd av enkle karbohydrater som sukker, som er nesten ubrukelig i jakten på en sunn livsstil.

Andre proteinrike matvarer

Lav-fett meieriprodukter, som for eksempel cottage cheese, yoghurt og melk inneholder mellom 200 og 250 kalorier per kopp, og 20-26 gram protein. Dette setter disse produktene på linje med magert rødt kjøtt i form av vektøkning potensial. Bønner og andre belgfrukter er også gode kilder til protein.

Næringsrike Produce

Frukt og grønnsaker har en tendens til å ha høye vanninnhold og fiber. Mens både vann og fiber er helt nødvendig for et sunt kosthold, ved å erstatte næringsrike frukter og grønnsaker for mindre gunstige varianter kan gjøre en stor forskjell når det kommer til å få vekt. For eksempel vanlige grønnsaker slik som selleri, salat og kål har lav næringsnivå etter volum.

Appelsinjuice, på den annen side inneholder masser av vitamin C, og har et enda høyere kalori-innhold enn en hel oransje. I de fleste tilfeller velge fruktjuice over et stykke frukt hvis du prøver å få vekt. Andre næringsrike erstatninger inkluderer tørket frukt, bær, artisjokker, rødbeter og spinat.

Komplekse karbohydrater

Komplekse karbohydrater (stivelse) er en annen nøkkel til sunn vektøkning. Det er viktig å være moderat, selv med komplekse karbohydrater, fordi hvis de forblir ubrukt, forvandle de til fett. Fordelen med stivelse er at de er mer stabile enn sukker, og så gi en større grad av energi. Komplekse karbohydrater inkluderer brød, pasta og frokostblandinger. Der det er mulig, velger hele korn alternativer. Dette gir den samme kalori nytte og er tette i andre næringsstoffer også.

Sunt fett

Det er ikke nødvendig å unngå fet mat helt, spesielt når du prøver å få vekt. Det viktige ting om fett er å innta små mengder av gode fettet, i stedet for masse yngel-vat fett som kommer med raske matvarer. Eksempler på gode fettstoffer inkluderer hele nøtter, avokado, olivenolje og linfrøolje.

Betraktninger

Prøver å få vekt betyr ikke at du bør ting selv med junk food. Å gjøre dette vil skape flere problemer enn løsninger. Gjøre sunne valg basert på næringstetthet, snarere enn ren kaloriinnhold. Det er viktig å oppsøke lege når du planlegger å gjøre store endringer i kosthold eller treningsprogram.