Digidexo.com

Arvet koronarsykdom

Koronarsykdom er en form for hjertesykdom som kan kjøre i familier. Det er den vanligste formen for hjertesykdom, og den ledende dødsårsaken i USA. Mens en familiehistorie med denne sykdommen er en ukontrollerbar risikofaktor, kan andre risikofaktorer styres for å redusere sjansen for å utvikle denne sykdommen.

Identifikasjon

Koronarsykdom er en tilstand der et stoff som kalles plakk akkumuleres inne i koronararteriene. Når blodårene har en plakk bygge opp, det er en tilstand som kalles aterosklerose. Plakk består av kolesterol, fett og andre stoffer som finnes i blodet. Koronararteriene leverer oksygenrikt blod til hjertet. Som plakk bygger seg opp, blir blodstrømmen begrenses til hjertet, noe som kan føre til hjertesvikt eller hjerteanfall.

Risikofaktorer

En av risikofaktorer for koronar hjertesykdom er en familiehistorie med hjertesykdom slående i ung alder. Ifølge den nasjonale hjerte lunge og blod Institute, har en økt risiko for å utvikle denne sykdommen hvis en umiddelbar mannlig familiemedlem ble diagnostisert før fylte 55, eller hvis en umiddelbar kvinnelig familiemedlem ble diagnostisert før fylte 65. Annen risiko faktorene omfatter overvekt, røyking, høyt blodtrykk, usunne kolesterolverdier og diabetes.

Tegn og symptomer

De med en familie historie av koronar hjertesykdom bør være spesielt oppmerksom på tegn og symptomer. En av de vanlige tegn på sykdommen er angina, som er smerter i brystet på grunn av hjertemuskelen mottar ikke tilstrekkelig oksygenrikt blod. En annen vanlig tegn er kortpustethet. Dette skjer når sykdommen fører til hjertesvikt og væsken samler seg i lungene, noe som gjør pusting vanskeligere. Noen personer med koronar hjertesykdom viser ingen tegn eller symptomer. Sykdommen kan ikke bli diagnostisert før personen lider uregelmessige hjerteslag eller et hjerteinfarkt.

Behandlinger

Behandlinger er tilgjengelig for koronar hjertesykdom for å lindre symptomene, redusere kontrollerbare risikofaktorer og utvide eller utvide blodårene som er tette. Livsstilsendringer som følge et sunt kosthold, trene, å miste overflødig vekt og slutte å røyke kan være nok til å stoppe utvikling av sykdommen. For andre, til medisiner lindre symptomer, forebygge blodpropp og senke blodtrykk og kolesterol kan være nødvendig. Når blokkeringen er alvorlig, kan kirurgi være nødvendig å åpne eller bypass tilstoppede arterier.

Forebygging

Selv om en person er i fare for å arve koronarsykdom, kan handlinger fortsatt tas for å hindre eller forsinke utviklingen av sykdommen. Man bør eliminere alle kontrollerbare risikofaktorer tilstede for å redusere sjansene for å utvikle sykdommen. Pass på at legen er klar over en familiehistorie med hjertesykdom og følge hans anbefalinger.