Digidexo.com

Test for Roundworm

Rundormer er små parasitter, ca 6 inches lang når fullvoksen. De vanligvis gå inn i menneskelige fordøyelseskanalen etter sine egg eller larver er inge (uvaskede grønnsaker er en vanlig kilde til rundorm egg). Rundormer føre til flere kroniske sykdommer i infiserte mennesker og bør behandles så raskt som mulig for å unngå langvarig ubehag.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av tester som benyttes for å bestemme tilstedeværelsen av rundormer i menneskekroppen. Hvilken type test administreres avhenger noe av type rundorm eller infeksjon. Infeksjoner som følge av rundormer inkluderer trikinose, whipworm sykdom, ascariasis og strongyloidiasis. Tester som brukes for å fastslå tilstedeværelse av disse sykdommene inkluderer muskelbiopsi, blodprøver, avføring analyse og sputum eksamen.

Muskelbiopsi

En muskelbiopsi er noen ganger brukt til å teste for rundormer, som for eksempel de som forårsaker trikinose. I en biopsi, er en prøve av muskelvev fjernet fra kroppen og undersøkes eksternt for rundorm larver. Fjerning av muskelvev kan gjøres gjennom en endoskopi (kirurgiske rør som kan føres inn i kroppshuler). Muskelbiopsi er i utgangspunktet gjennomført sammen med blodprøver, og etter en pasients sykehistorie (for eksempel matvarer nylig inntatt) er kompilert.

Blood Test

En blodprøve brukes vanligvis ved testing for rundormer. Nærmere bestemt, en blodprøve som er kjent som en ELISA (enzymbundet immunosorbent analyse) testen brukes. Denne blodprøve detekterer tilstedeværelse av antigener produsert av rundormer i menneskekroppen. Antigener er substanser som fremmer produksjonen av antistoffer.

Utskillelse Test

Noen tester kan utføres for å sjekke om det finnes rundormer i excretory produkter. Slike produkter inkluderer avføring og spytt. Sputum er slim utvist gjennom munnen (vanligvis gjennom hoste) som ofte resulterer fra lunge eller bronkial infeksjon. En krakk test innebærer vanligvis en lege swabbing et stykke klebrig cellofan tape over anal området. Tapen blir deretter undersøkt under et mikroskop for å bestemme tilstedeværelsen av rundorm egg eller larver. Utskillelse testene er nøyaktige, men kan ta noen dager til kultur eller fullt undersøke.

Advarsel

Rundormer oftere infisere dyr enn mennesker. På grunn av dette, trenger rundormer vanligvis ikke bo i fordøyelseskanalen hos mennesker på veldig lenge. I stedet de reiser gjennom legemet og inn i andre organer. Dette er kjent som visceral larver bevegelse eller VLM. Symptomer assosiert med VLM inkluderer hevelse av organer, hoste, feber, astma, lungebetennelse eller, i alvorlige tilfeller, blindhet. Oppsøk lege og testing umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene, og har nylig vært utsatt for en rundorm-infisert område.