Digidexo.com

Hvordan å rense ut kolon med kostfiber

Det er mulig å oppnå og opprettholde en ren kolon ved å endre kostholdet til å inkludere mer fiber. Den gode ting om å ta den kostfiber tilnærming til en ren tykktarm er at det er enkelt å gjøre og ikke krever drastiske endringer i kostholdet. Å ha en ren kolon er kjent for å redusere risikoen for kreft i tykktarmen.

Hvordan å rense ut kolon med kostfiber

•  Lag en liste over fiberrik mat. En av de beste måtene å opprettholde en ren kolon med fiber er å vite hvilke matvarer inneholder fiber og hvor mye fiber de inneholder. The Mayo Clinic gir en omfattende liste over matvarer som inneholder fiber. Finne en link i Resources. Å ha en liste til din disposisjon ikke bare hjelper deg å velge riktig mat, det gir menyvalg slik at du ikke vil falle inn i en brunst ved å spise samme type mat igjen og igjen.

Lær forskjellen mellom løselig og uløselig fiber. Ikke alle kostfiber er den samme. Løselig fiber trenger væske for å hjelpe det passere gjennom tarmen. Den danner en gel og sakte beveger seg gjennom tykktarmen og renser kriker og kroker som det går av. Havrekli, nøtter og psyllium husk faller i løselig kategori.

Uløselig fiber bidrar til å flytte ting gjennom tarmen raskt. Frukt og grønnsaker faller i uløselig fiber kategori. Én type ikke er bedre enn den andre når det gjelder å rense et kolon. De er like viktige.

•  Øk fiberinnholdet i kosten. Å gjøre en radikal endring i fiber forbruk vil føre til oppblåsthet og overflødig gass. For å unngå disse uønskede bivirkninger, sitt beste for å gradvis øke fiber inntaket.

Drikk rikelig med vann. Løselig fiber trenger væske for å holde den i bevegelse. Spiser for mye løselig fiber uten å drikke nok vann vil føre til forstoppelse.

rydde opp din diett. Hele korn, frukt og grønnsaker er ideelt for å oppmuntre en sunn kolon. Hvis du inkluderer kjøtt i kosten, stokk med magert som kylling, kalkun eller fisk.

Hint

  • Opplever en økning i gass er normalt, men hvis oppblåsthet og ubehag oppstår, har du økt din fiberinnhold for raskt.
  • Sjekk med legen din før han gikk i en høy fiber diett, spesielt hvis du har tykktarmen eller tarm relaterte tilstander som divertikulitt eller irritabel tarm syndrom.