Digidexo.com

Hvordan å telle kalorier i mat

Hvordan å telle kalorier i mat


Det er ulike grunner til å telle kalorier, som inkluderer: å miste vekt, økende vekt eller opprettholde et sunt kosthold. Ifølge National Center for Health Statistics, er amerikanerne forbruker mer kalorier i dag enn for 30 år siden. For kvinner er økningen faktisk tre ganger høyere enn for menn. Det er viktig å vite hva ditt kaloriinntaket bør være slik at du kan opprettholde et sunt kosthold. For mange kalorier kan føre til fedme og ikke nok kalorier kan forårsake alt fra tretthet til lever og nyresvikt.

Hvordan å telle kalorier i mat

•  Se på etikettene på mat og drikke du forbruker. Kalori teller per porsjon vil bli oppført. Legg merke til hvor mye en faktisk servering er, og multipliser kalorier med antall porsjoner du konsumert.

Hvis maten er fra en restaurant eller er produsere eller kjøtt som ikke har en kalori teller oppført, kan du slå opp kalori teller ved hjelp av en web-verktøy som The Daily Plate, som har en mat og drikke søkemotor med kalori teller tilgjengelig.

Spor kalorier i en liten notisbok daglig. Spill kalorier du forbruker, og ikke glem å legge til drinker. Drinker er ofte oversett, men noen ganger inneholde flere kalorier enn de måltidene du spiser med dem.

Opprettholde et nivå av kaloriinntaket som er innenfor 100 kalorier av det som er anbefalt for din alder, vekt og medisinske forhold. Menn har ulike caloric behov enn kvinner. Sørg for å diskutere ditt anbefalte daglige kaloriinntaket med legen din dersom du er gravid, ammende eller har metabolske forhold.

Spor kalorier du forbrenner hver dag. Ta den totale kalorier forbrukes minus kalorier du har brent, og du vil ha din sanne kaloriinntaket for dagen. Dette er nyttig når du prøver å gå ned eller opp i vekt. Hvis du ikke er sikker på hvor mange kalorier du forbrenner for hver aktivitet, kan du også bruke The Daily Plate for å beregne kalorier brent.

Hint

  • For å få en kilo i uken må du forbruke 500 flere kalorier per dag. For å miste en kilo i uken må du forbruke 500 færre kalorier per dag. Hvis du øker aktivitetsnivået ditt, kan du også gå ned i vekt ved å brenne mer av kaloriene du forbruker.
  • Det er ikke anbefalt at du mister mer enn 2 pounds per uke. Drastiske endringer i kaloriinntak kan føre til belastninger på hjertet, og muligens forårsake et hjerteinfarkt. Rådfør deg alltid med lege om kosthold endringer.