Digidexo.com

Etter Virkninger av en kolonoskopi

En kolonoskopi er en effektiv måte til å påvise mange tilstander i tarmen som kan variere i alvorsgrad fra ubehagelig å dødelig. Testen er standard for de over 50 år, og omfatter innsetting av et fleksibelt rør med et kamera på enden inn i endetarmen. Det blir deretter ført gjennom kolon for å lete etter utvekster eller andre uregelmessigheter. Hvordan du føler etter inngrepet vil avhenge i stor grad av om du hadde en rutinemessig opplevelse, en vevsprøve samlet eller polypper fjernet.

Urolig mage

Det er vanlig etter en koloskopi å lide av en urolig mage og uregelmessig avføringsmønster for et par dager etter inngrepet. Dette er vanligvis forårsaket av tarmen rensing stoffer og faste nødvendig før prosedyren. Diaré og forstoppelse er også normalt for en dag eller to.

Blødning

Lett blødning fra endetarmen er normalt etter en koloskopi på grunn av irritasjon av området. Dette er spesielt tilfelle når en vevsprøve er tatt eller en polypp er fjernet.

Gass

Under koloskopi prosedyren, er kolon fylt med luft for å gjøre det lettere å se. Imidlertid, ved å følge prosedyren, kan denne luften gå ut av kroppen i form av gass, og kan føre til oppblåsthet og noe ubehag.

Fatigue

Siden du vil bli plassert under mild sedasjon under koloskopi prosedyren, er det normalt å oppleve tretthet, forvirring og mangel på koordinering i opptil 24 timer.

Alvorlige komplikasjoner

Det er noen komplikasjoner som er unormal og krever øyeblikkelig legehjelp. Disse komplikasjoner inkluderer frysninger, magesmerter, feber, blod i avføring og kraftig blødning fra endetarmen. Oppkast er også et tegn på at noe kan være galt, spesielt et kolon perforasjon. Dette er sjeldne, men ville kreve umiddelbar oppmerksomhet fra helsepersonell.