Digidexo.com

Matvarer for å unngå med Iron

Jern er et essensielt næringsstoff kroppen din trenger for å overleve. Men noen mennesker, for eksempel de med hemachromatosis, har for mye jern i kroppen og må begrense inntak av kosttilskudd jern for deres helse.

Funksjoner av Iron

Jern er en komponent av røde blodceller som bistår med å levere oksygen til kroppens vev. Uten oksygen, kan organer og kroppen ikke fungere skikkelig. Iron spiller også en viktig rolle i produksjonen av energi i kroppen.

Hemokromatose

Hemokromatose er en lidelse som forstyrrer kroppens evne til å bryte ned jern og resulterer i et overskudd av jern i kroppen. Normale mennesker absorbere bare fire prosent til åtte prosent av jern de forbruker i matvarer, men personer med hemokromatose absorbere opptil fire ganger så mye, ifølge Hemochromatosis Information Center. Siden jern ikke kan skilles ut når det går inn i det menneskelige systemet, jern absorberes med så høye priser kan bygge opp i vitale organer, til slutt resulterer i tidlig død. Personer med diagnosen hemokromatose må avstå fra å konsumere kosttilskudd jern så jern i kroppen ikke øker.

Gikt

Urinsyregikt er en smertefull tilstand forårsaket av overskytende urinsyre i kroppen. Symptomer på gikt inkluderer smertefull betennelse i stortåen, leddsmerter og leddgikt. Forskning av Dr. Hugh McGrath og Dr. PG Rigby ved Louisiana State Health Services Center i New Orleans, som ble publisert i november 2004 utgaven of Rheumatology, avslører at jern øker betennelse i kroppen. Siden personer med gikt prøver å redusere betennelse, er det anbefales at de også unngå jern matvarer.

Matvarer med lav til No Iron

Meieriprodukter, egg, rosiner, dadler, epler, pærer, fersken, blåbær, rødbeter, kål, mandler, blomkål, hasselnøtter, sjokolade barer, ananas, saft, nyre bønner, fisk og mange varianter av Campbells supper har ingen eller lavt jerninnhold .

Matvarer for å unngå

Følgende matvarer inneholder store mengder kosttilskudd jern og bør unngås: Chard, spinat, timian, salat, melasse, tofu, grønnsaker, sopp, biff, vilt, linser, kikerter, brokkoli, purre, rosenkål, asparges, tare og gurkemeie. Matvarer som inneholder vitamin C, som vitaminer og sitrusfrukter, bør også unngås som vitamin C hjelper kroppen absorbere jern.

Andre hensyn

Koffeinholdige drikker, sjokolade, antacida fosfat salter, høy kalsium matvarer og overforbruk av fiberrik mat kan redusere jern absorpsjon i kroppen.