Digidexo.com

Hvordan å gjøre Kegel øvelsene riktig

Kegel øvelser er en utmerket måte å styrke bekkenbunnsmuskulaturen. Hvis du er gravid, eller hvis du lider av urininkontinens, vil legen eller jordmor sannsynligvis be deg om å gjøre disse øvelsene på en jevnlig basis. Det beste er at de er veldig lett å gjøre, og de kan gjøres hvor som helst.

Hvordan å gjøre Kegel øvelsene riktig

•  Stå opp, legge ned eller sitte ned. Du kan gjøre disse øvelsene i alle posisjoner, så velg en tid og sted som du ønsker å vie til å gjøre disse øvelsene eller velge å gjøre disse øvelsene i løpet av dagen. Husk at du vil trenge for å holde tellingen på hvor mange du gjør.

musklene du bruker når du tisser er de samme musklene du bruker til å gjøre kegels. En Kegel gjøres ved å trekke bekkenmusklene i som om du var urinering og bestemte seg for å plutselig stoppe. Du holder disse musklene i noen sekunder før du slipper eller slappe av disse musklene.

Gjenta denne bevegelsen minst hundre ganger om dagen. Hvis du er gravid, jo mer du gjør jo bedre er det for deg som du nærmer deg din forfallsdato. Gjør 400-600 kegels en dag er vanlig under en graviditet, men du trenger ikke å gjøre disse øvelsene alt på en gang. Du kan gjøre sett av femti eller mer i løpet av dagen.

Hint

  • Hvis du har problemer med å gjøre kegels, snakk med legen din.