Digidexo.com

Hva er tegnene på Fibroid Svulster?

Fibroidtumorer er ikke-kreftsvulster på eller i livmoren. Selv om livmor fibroids har ofte ingen symptomer, er det flere vanlige tegn på fibroidtumorer, som indikert av Penn State Hershey Medical Center og Cedars-Sinai Hospital.

Endringer i menstruasjonssyklusen

Endringer i menstruasjonsmønster kan være et tegn på fibroid svulster. Symptomer inkluderer blødning mellom perioder, tunge menstrual blødning (noen ganger med blodpropper), lengre enn normale menstruasjonsperioder, og økt kramper eller smerter med perioder.

Abdominal Signs

En følelse av fylde eller trykk i nedre del av magen eller uvanlig gass eller forstoppelse kan tyde fibroids. Noen ganger, kvinner utvikler en forstørret abdomen, som de feil for vektøkning.

Pain

Fibroidtumorer kan forårsake smerter under sex, smerter i baksiden av bena eller bekkensmerter.

Andre tegn

Fibroids kan også føre til press på blæren, og skaper en konstant følelse av å måtte urinere, eller press på tykktarmen som kan føre til forstoppelse eller oppblåsthet.

Expert Insight

Penn State Hershey Medical Center anbefaler at du ser din gynekolog eller andre helse-omsorg profesjonell hvis du har gradvise endringer i menstruasjonsmønster, eller hvis du utvikler fylde eller tyngde i nedre del av magen.