Digidexo.com

L carnitine Vs. Acetyl l carnitine

I en verden av ernæring, bodybuilding og fitness, aminosyrer har en spesiell plass. De forbedrer metabolske funksjoner, bygge muskler, og bidra til den mekanismen som brenner fett. Mange av disse aminosyrene er markedsført i produkter på spesialforretninger, men noen ganger er det vanskelig å si mellom ulike produkter med samme navn, som L-carnitine og acetyl L-karnitin.

Hva er karnitin (L-karnitin)?

Ifølge National Institutes of Health Office of Kosttilskudd, karnitin, også kjent som L-karnitin, spiller en stor rolle i energiproduksjon. Aminosyren "transporterer langkjedede fettsyrer til [cellulære] mitokondrier, slik at de kan oksyderes (" brent ") for å produsere energi." L-karnitin transporterer også giftstoffer ut av mitokondriene. Den aminosyre som finnes i muskelvev, lever, hjerte og hjerne.

Leveren og nyrene produsere denne aminosyre. Overskudd utskilles i urinen. Friske mennesker som har en godt avrundet kosthold sjelden trenger kosttilskudd. De som lider av nyre-og leverproblemer trenger å konsultere sine leger om bruk av L-karnitin. De på visse medisiner for beslag og skjoldbrusk forhold bør også oppsøke lege om bruk av L-karnitin.

Bruker for L-karnitin

Utenfor L-karnitin funksjoner i muskel og orgel, har aminosyren blitt studert for mulige terapeutiske effekter på mannlig infertilitet. L-carnitin er blitt vist å forsterke effekten av Sildenafil (Viagra), og dermed hjelpe til erektil dysfunksjon. Kronisk utmattelsessyndrom og hypertyreose er også forhold som L-karnitin kan ha en gunstig effekt. L-karnitin blir også sett på for effekter på hjertesykdom og blodsirkulasjon, tretthet på grunn av kreft kjemoterapi og fordeler for dem som lider av nyre plager og HIV / AIDS.

Hvor får vi L-karnitin?

Vi syntetisere karnitin i kroppen vår, eller vi kan få det fra fra rødt kjøtt, melk og noen korn. Vi kan også få aminosyren fra kosttilskudd.

Hva er Acetyl L-karnitin?

Acetyl L-karnitin er den acetylerte form av L-karnitin. Denne formen av L-karnitin er lettere tilgjengelig for kroppen, som det absorberer inn i tynntarmen, og passerer gjennom blod-hjerne-barrieren mer effektivt. Denne formen for karnitin er ofte brukt til å behandle karnitin mangler.

Acetyl L-karnitin har blitt studert inngå for eiendommer som kan ha nytte dem som lider av Alzheimers sykdom. Aminosyren har også blitt studert for mulige effekter på Peyronies sykdom og diabetisk nevropati.

L-karnitin, acetyl L-karnitin og egnethet

Både L-carnitine og acetyl L-karnitin har blitt markedsført for sine fordeler til bodybuilding, fysiske prestasjoner og vekttap. Den Amazon.com produktbeskrivelsen for IDS Acetyl L-karnitin kapsler hevder at produktet "Forbedrer immunsystemets funksjon. Forbedrer hormonnivåer. Forbedrer humør."

Men ifølge NIH, "tjue års forskning finner ingen konsistent bevis for at karnitin kosttilskudd kan forbedre trening eller fysisk ytelse hos friske individer ..."