Digidexo.com

Tegn og symptomer på en tidlig abort & Blodpropper

En spontanabort er et tap av fosteret som oppstår i løpet av de første 24 ukene av svangerskapet - utover dette punktet, er det som kalles foster død eller dødfødsel. Vanligvis en av de første tegn på en forestående abort er vaginal blødning, spesielt hvis denne blødningen er veldig tungt eller du passerer blodpropp.

Betydning

Ifølge nettstedet til den britiske helse bil selskapet Bupa, spontanaborter er mest sannsynlig til å skje i løpet av de første 12 ukene av svangerskapet. Dette skjer ofte fordi det er problemer med fosteret som ville ha forhindret den fra å vokse og utvikle seg normalt.

Symptomer

Symptomer på en spontanabort inkluderer vaginal blødning og menstruasjonslignende kramper. Noen kvinner har vaginal spotting eller blødning under en normal graviditet, men det gjenstår vanligvis lys. Blødning som inneholder klumper eller gråaktig faststoff vev er mer sannsynlig å være på grunn av en abort.

Identifikasjon

Vaginal blødning eller spotting kommer i forskjellige farger. Brown blod indikerer blodet er gamle, som kan skje med en savnet spontanabort. Rødt blod er nylig; hvis det er mye av det du bør gå til legevakten. Rosa og lys brun både bety at det er ikke mye blod. Grå eller gulaktig blodpropp er ofte fostervevet.

Advarsler

Hvis du er gravid og opplever vaginal blødning, ringe legen din umiddelbart. Hvis du vet at du miscarrying, bør du også ringe legen din hvis du passerer noen store blodpropper.

Prognose

Omtrent halvparten av kvinner som opplever vaginal blødning tidlig i svangerskapet bære barnet til termin, ifølge nettsiden til Shands Healthcare i Florida. Kvinner som abortere er vanligvis i stand til å få barn i fremtiden.