Digidexo.com

Hvordan å behandle psoriasis med kosthold

Hvordan å behandle psoriasis med kosthold


Psoriasis er en tilstand av huden, preget av kløende "plakk" patcher som dukker opp først og fremst på albuer, hodebunn og knær. Det kan imidlertid ta over en persons arm, ben eller ansikt. Psoriasis stammer innenfor en persons immunsystem. Immunsystemet, hvis ikke fungerer som den skal, kan skade den genetiske system i kroppen som forteller hudceller når man skal dele. I en person med psoriasis, er disse hudceller gjengi på en mye raskere, slik at cellene til å bygge opp og huden for å få skjellende og usammenhengende. Mens psoriasis vil ikke nødvendigvis bli "kurert" med endringer i kostholdet, er det positive skritt man kan ta ernæringsmessig som vil lindre symptomene og bidra til å gjenoppbygge immunforsvaret.

Bruksanvisning

Foods å legge

•  Spis mer omega-3 fettsyrer. Legge fisk til diett øker inntaket av omega-3 fettsyrer. Ifølge "American Journal for Clinical Nutrition," studier har funnet at psoriasispasienter som økte sin fiskeolje (Omega-3) inntak hadde stor forbedring i sine hudlesjoner. Disse studiene har blitt bekreftet om og om igjen av andre studier også. Omega-3 fettsyrer reduserer inflammatoriske stoffer i kroppen, og dermed lettelser psoriasis. Omega-3 fettsyrer finnes i høye konsentrasjoner i fersk fanget fisk, som laks, ansjos, kveite, karpe, tunfisk, makrell, sjø ørret og stripet havabbor. Gode ​​plante kilder til omega-3 er flaxseeds og linfrø olje, hvetekim, valnøtter og valnøttolje og bønner.

Få noen beta-karoten. Funnet i lyse fargede grønnsaker, inkludert gulrøtter, gresskar og søtpoteter, beta-karoten er en antioksidant som styrker immunforsvaret. Det beskytter også og bremser aldringsprosessen i celler. Siden det er rask celle gjenfødelse som kan føre til psoriasis patcher, det hjelper psoriasis lider. Beta-karoten, en form av vitamin A, bidrar også til generell sunn hud. Forskere i Italia ved Universitetet i Milano funnet at fagene som spiste tre eller flere porsjoner med gulrøtter ukentlig redusert sin risiko for psoriasis med 40 prosent.

Vet at mange psoriasis lider teste positivt for et folatmangel. Gode ​​kilder til folat eller folsyre er frokostblandinger (de fleste er beriket med det), brokkoli, rosenkål og andre grønne bladgrønnsaker, samt frukt, som sitroner og bananer.

Forstå at sink er et annet mineral som er mangelfull i psoriasispasienter. Mens RDA for sink er bare 15 mg, de fleste ikke engang få det. (Williams, Ernæring og Diet Therapy, 7. utg., Side 253). Sink er tilgjengelig i matvarer, men er best tatt inn som et supplement for å sikre å få nok uten å spise for mye av feil mat (rødt kjøtt). Sink kosttilskudd er lett tilgjengelig på helsekostbutikker eller ditt lokale apotek.

Husk at frukt er høy i vitamin C og antioksidanter, som begge stimulerer immunsystemet. Forskere i Italia fant at bare to porsjoner med frisk frukt daglig reduserte risikoen for psoriasis med 50 prosent.

Foods å unngå

Husk at alkohol kan utløse og forverre psoriasis utbrudd. Ifølge National Psoriasis Foundation, er det en økt risiko for psoriasis hos dem som drikker, og omvendt, avholdenhet fra alkohol forbedrer psoriasis forhold.

Unngå melkeprodukter, da de inneholder et stoff som heter arachidonsyre, som forårsaker betennelse og øker psoriasis utbrudd.

Limit animalsk fett og bearbeidet mat, for eksempel hermetisert kjøtt. Disse irritere magen og tarmene og kan føre til betennelse, noe som forverrer psoriasis.

Tips og advarsler

  • Hvis du ofte lider av betennelse, snakk med legen din om mulige matallergener som også kan forverre psoriasis, for eksempel hvete og eggprodukter.
  • Hvis du røyker, sluttet. Røyking kan skade huden celle reproduksjon og immunrespons systemet.