Digidexo.com

Eggdonor Fordeler og ulemper

Eggdonor Fordeler og ulemper


Med det økende antall kvinner mot fertilitetsproblemer, har reproduktiv medisin vokst stadig vanligere. En av de mer hyppige årsaker til infertilitet skyldes en kvinnes manglende evne til å produsere egg. Dette problemet er vanligvis forårsaket av tidlig overgangsalder eller skade på eggstokkene. Heldigvis, prosessen med in vitro fertilisering og eggdonasjon gir en mulighet for disse kvinnene å bli gravid og ha et biologisk barn.

Typer

Før en kvinne kan gjennomgå in vitro fertilisering, må hun ha en villig egg donor. Selv donor kan være personlig valgt av egget mottaker, er det mer vanlig gjøres anonymt. I de fleste tilfeller vil egg donor byråer rekruttere friske kvinner mellom 21 og 35, ved hjelp av annonsering metoder som avisannonser og radiospotter.

Betraktninger

Når en potensiell donor viser interesse for donasjon prosessen, vil etaten først sjekke vekten hennes og bekrefter at hun ikke er en røyker. Forutsatt at hun er en sunn vekt og en ikke-røyker, må giveren da gi henne fullstendig medisinsk historie, gjennomgå omfattende screenings for ulike fysiske og psykiske sykdommer og møte med en psykolog for rådgiving. Når hun anses kvalifisert, vil hun da bli matchet opp med en mottaker. Når matchende en donor med en mottaker, vil byrået se etter lignende egenskaper og funksjoner som øye og hårfarge og hudfarge.

Misforståelse

I motsetning til populær oppfatning, er et egg donor ikke faktisk selger sine egg. Faktisk, hun lovlig kan ikke bli betalt for sine egg. Imidlertid kan donor bli kompensert for tid og ulempe at eggdonasjon prosessen innebærer, som er ganske omfattende. Faktisk, på grunn av antall screenings, eksamener og medisinsk behandling er nødvendig, kan eggdonasjon prosessen ta opptil tre måneder av donor tid, hvor hun må være tilgjengelig når som helst for avtaler og helsen. Det er på grunn av den tid som kreves at etatene gi økonomisk kompensasjon.

Effekter

Mange kvinner feilaktig tror at, fordi de bare ha et visst antall egg, donere dem vil resultere i fertilitetsproblemer av sine egne. Denne troen, men er falsk. Faktisk ikke eggdonasjon prosessen ikke ta noe av giverens faktiske egg. Snarere er den donor gitt hormoner for å stimulere produksjon av egg - slik at, med andre ord, er helt nye egg produsert. Disse nye egg er fjernet i et ambulant kirurgisk prosedyre kalt egg henting og deretter overføres til mottakeren eller frosset for senere bruk.

Fordeler

Det er to grunnleggende årsaker kvinner vanligvis vurdere å donere sine egg: hjelpe en annen kvinne og mottar økonomisk kompensasjon. Selv om erstatningsbeløpet gis til donorer varierer med hver etat, er det gjennomsnittlige beløpet vanligvis mellom $ 4000 og $ 6000 per syklus (de fleste klinikker tillate givere å donere totalt fire til seks ganger). Det er viktig å merke seg, er at kompensasjonen ikke gitt per egg, men per syklus. Tjue eller flere egg kan bli fjernet i løpet av en prosedyre egguthenting.

Advarsel

Som med alle typer kirurgi, gjør eggdonasjon prosessen har risiko, den vanligste (men fortsatt svært sjelden) er hyperstimulering av eggstokkene. I klartekst betyr dette at medisinene gitt til donor fører eggstokkene til å produsere for mange egg, som deretter kan danne cyster på eggstokkene. Ovarial hyperstimulering forekommer i mindre enn to prosent av alle egg givere, og når det skjer, er lett behandles. De fysiske risikoen ved eggdonasjon, men er ikke den eneste bekymringen potensielle givere ansikt. Mange givere ofte angre på sin beslutning senere i livet. Men for mange andre, profesjonelle ved eggdonasjon - noe som gir en ufruktbar kvinne en mulighet til å ha et barn så vel som økonomisk kompensasjon - langt oppveier risikoen.