Digidexo.com

Hva er Robotic Assisted Surgery for fjerning av livmor Fibroids?

Hva er Robotic Assisted Surgery for fjerning av livmor Fibroids?


Robotic assistert kirurgi er en minimal invasiv prosedyre som blir ansett som mer presis enn tradisjonell kirurgi. Kirurger har ansatt denne metoden for myomectomies, eller fjerning av livmor fibroids, siden midten av 2000-tallet.

Origins

The da Vinci robot kirurgi systemet var den første i sitt slag som er godkjent av FDA, og har vært i bruk siden 2000. I 2005 godkjente FDA det for gynekologiske prosedyrer.

Slik fungerer det

Kirurgen bruker en fjernkontrollen for å flytte mekaniske armer som fungerer som menneskelige vedheng. Det er også et kamera arm festet. En annen kirurg forblir på operasjonsbordet for å utveksle de kirurgiske instrumenter.

Fibroid behandling

Robotic kirurgi er stadig mer brukt for myomectomies, eller kirurgisk fjerning av livmor fibroids. Operasjonen er utført gjennom fire eller fem små snitt eller "nøkkelhull". Fibroid er kuttet opp (hvis store) og fjernet, etterfulgt av eventuelle nødvendige reparasjoner på livmorveggen.

Fordeler

Robotsystem er svært presis og tilbyr en 3-D visning for kirurgen. Den tillater også kirurgen til å sitte ned, og dermed hindre tretthet. Studier har vist at det reduserer blodtap og pasienten utvinning tid.

Ulemper

Noen kirurger kan velge for en full mage myomectomy (laparotomi) for svært store fibroids. Dessuten kan en robotsystem koste et sykehus rundt $ 1.6 millioner og krever en årlig kontrakt på $ 100.000.