Digidexo.com

Medisinsk informasjon om hemiplegisk migrene

Migrene rammer personer med varierende symptomer og kan utløses av en rekke årsaker som for eksempel mat, allergier, hormonelle endringer, stemningslidelser og slektshistorie. Hemiplegisk migrene anses å være en genetisk forårsaket migrene med nevrologiske effekter på kroppen som kan føre til alvorlig ubehag og desorientering.

Effekter

Hemiplegisk migrene er en type migrene med aura, som betyr noen nevrologiske symptomer, som for eksempel midlertidig lammelse, forvrengt syn, talevansker, nummenhet og upresis hørsel, vil følge utbruddet. Disse symptomene kan føre til en mangel på koordinasjon og balanse, sløret tale, hodepine, tåkesyn eller dobbeltsyn, hallusinasjoner, svimmelhet, kvalme, tretthet og forvirring. Migrene selv vedvarer som en akutt, bankende smerte og gjentar seg regelmessig.

Identifikasjon

Personer som lider av familiær hemiplegisk migrene vanligvis ha en første eller andre grad slektning som har opplevd de samme problemene. Denne formen for migrene oppstår på grunn av en genetisk mutasjon på kromosom 1, 2 og 19, med migrene episoder begynner i ungdomsårene og ung voksen alder. Hyppigheten av familiære hemiplegisk migrene varierer avhengig av den enkelte, med noen mennesker opplever daglige symptomer og andre med sjeldne angrep i hele livet. I noen tilfeller kan hemiplegisk migrene reduseres med alderen eller oppstå sporadisk under midlife.

Typer

Klinisk testing identifiserer tre typer familiær hemiplegisk migrene kjent som FHM1, FHM2 og FHM3. Av tre FHM1 synes å være den eneste type som potensielt kan resultere fra et cerebralt underskudd. De tre genmutasjoner knyttet til hemiplegisk migrene er CACNA1A, forekommer på kromosom 19, ATP1A2, utføring av kromosom 1, og SCN1A, ansvarlig for deformeres kromosom 2.

Funksjon

CACNA1A er forbundet med familiær hemiplegisk migrene Type 1, da det fører til en større enn gjennomsnittlig strømmen av kalsiumioner, noe som resulterer i en strøm av nevrotransmittere ansvarlige for å forårsake en migrene. ATP1A2 er relatert til familiær hemiplegisk migrene Type 2, da dette gen hindrer protein fra transporterer ioner, noe som resulterer i reduserte nivåer av kalium og natrium, ugunstig påvirkning nevrotransmittere for å forårsake en migrene. SCN1A er en genetisk defekt som er koblet til familiær hemiplegisk migrene Type 3. Dette genet endrer et protein blokk i natriumkanalen, noe som resulterer i økte nevrotransmittere, etterfulgt av en migrene. I tillegg kan SCN1A være ansvarlig for å provosere anfall.

Potensiell risiko

Familiær hemiplegisk migrene er koblet til slag og lammelser, noe som gjør behandling med triptaner risikable. Leger kan foreskrive antidepressiva, smertestillende og kalsiumkanalblokkere for å bekjempe og forebygge utbruddet av en migrene. Disse midler virker ved planering serotonin og nevrotransmitter signaler som har blitt uregelmessig på grunn av kromosom genet defekter.