Digidexo.com

Hjemmelaget flytende diett

En flytende diett består vanligvis av vann, juice, buljong og gelatin. Noen flytende dietter brukes til å erstatte alle dine daglige måltider, mens andre kan erstatte bare en eller to måltider per dag. Flytende dietter er ofte foreskrevet til pasienter før tester eller kirurgiske prosedyrer. De brukes også av mange som en måte å gå ned i vekt. Flytende dietter bør ikke brukes i mer enn tre dager uten legens samtykke.

Flytende Diet Basics

Det er mange matvarer som du kan spise i løpet av en flytende diett. Den eneste regelen, selvfølgelig, er at all mat må være most før konsum. Den beste måten å gjøre dette på er med en blender eller juicer. Snu din favoritt frukt og grønnsaker til en sunn flytende måltid er raskt og enkelt. Ifølge Mayo Clinic, en flytende diett "bidrar til å opprettholde tilstrekkelig hydratisering gir noen viktige elektrolytter, slik som natrium og kalium, og gir en viss energi ved et tidspunkt når en full diett ikke er mulig eller anbefalt."

Å lage en sunn, hjemmelaget grønnsaksjuice; kombinere tre gulrøtter, 1 eple, 5 oz. av spinat, en stilk selleri, 1 oz. av persille, og 2 oz. sitronsaft. Dette juice er en flott måte å legge til kalium og jern til din flytende diett. Det er også bra for fordøyelseskanalen. For en søt godbit, kombinere 7 jordbær, 1/2 mango, 1/2 eple, en kiwi, 1/2 kopp appelsinjuice, og 1/2 kopp vann med kullsyre.

Det er viktig at din flytende kosthold inneholder grønnsaker og frukt juice, fordi de gir deg viktige vitaminer og næringsstoffer. Bruk alltid frisk frukt og grønnsaker. Bland forskjellige frukter, grønnsaker og urter sammen for å se hva som smaker best til deg. Hvis flytende diett består av ting som du liker, vil du være mer sannsynlig å feste med det.

For å øke protein i flytende diett, foreslår National Cancer Institute legge anstrengt fisk, kjøtt eller fjærfe til kjøttkraft å lage en suppe. Endelig kombinere poteter, fløte og brokkoli sammen for å lage en solid most suppe.

Restriksjoner

En flytende diett begrenser ikke mange matvarer, forutsatt at de er most, men det er noen matvarer som du bør unngå når du er på en flytende diett. Disse matvarer inneholder ost, kokte grønnsaker, frossen og hermetisert frukt, brød og frokostblandinger. Drug Information Online råder alle på en flytende diett for å spise tre måltider og to eller tre snacks daglig. For supper som inkluderer kjøtt, fisk eller fjærkre, foreslår de deg helt puré ingrediensene i en blender og sil suppen før man spiser. Å gjøre dette gjør suppen lettere å fordøye. Hvis du er på en flytende diett på grunn av en kommende medisinsk test eller kirurgi, sjekk med legen din om eventuelle begrensninger som kan gjelde i ditt spesielle tilfelle.