Digidexo.com

Hva Reaktanter er i Cold Packs?

En kald pakke er i utgangspunktet en liten plastpose som kan bli en umiddelbar kaldt omslag. En kald pakke er en endoterm reaksjon, noe som betyr at reaktantene inne i kald pakke seg sammen til å absorbere varme. En reaktant er definert som en substans som deltar i en kjemisk reaksjon. I tilfelle av kalde pakker, er det tre reaktanter som tar del i reaksjonen av pakningen å bli kald plutselig.

Reaktant 1

Den første reaktant inne i kjølepakken er hydrogen. Væsken kan føle seg inne i kjølepakken er delvis bygget opp av hydrogen.

Reaktant 2

Den andre reaktant er oksygen. Dette blir blandet med hydrogen for å danne den flytende kjemiske stoffet inne i kjølepakken - mest kjent som vann.

Reaktant 3

Den tredje reaktanten er nitrogen. Flyter i vannet inne i kjølepakken er et lite rør som inneholder en kjemisk forbindelse, er 27 prosent av denne forbindelse består av nitrogen.

Reaktant 4

Også inne i røret i pakken er 8 prosent kalsiumkarbonat. Dette blandes med nitrogen for å lage forbindelsen ammonium-nitrat. Det er en gjødsel som vanligvis brukes i hagearbeid og oppdrett. Disse reaktanter er funnet blandet sammen på innsiden av røret i en kuldepakning fordi hydra det fører en endoterm reaksjon.

Når den kalde pakken er ristet eller bøyd, røret inne pauser og reaktantenes alle kommer sammen for å danne den reaksjonen som er den kald pakke å bli kald. Den kalde pack kan nå ca 35 grader F. for rundt 10 til 15 minutter.