Digidexo.com

Hvordan øke sirkulasjonen i bena

Hvordan øke sirkulasjonen i bena


Hvis du opplever prikking, smerte eller kalde føtter, kan ha nedsatt blodsirkulasjon. Eldre personer eller diabetikere opplever ofte dårlig sirkulasjon problemer i føttene. Det er viktig å opprettholde sunne føtter og blodstrøm gjennom kroppen din. Når du mister sirkulasjon, kan det føre til omfattende irreversible skader, for eksempel nerveskader eller problemer med å gå. Det er flere metoder du kan prøve å øke blodsirkulasjonen til føttene, for å holde disse problemene i sjakk.

Hvordan øke sirkulasjonen i bena

•  Ha på riktig fot antrekk. Løstsittende sokker bistå i blodtilførselen til føttene. Iført trange sokker, spesielt rundt anklene, constricts blodet. I tillegg kle seg i passende sko. Tærne bør ikke presse mot toppen eller foran på skoen. Sidene av skoen vil føle tettsittende, men du må ha pusterom for blodet å sirkulere skikkelig.

Følg et riktig kosthold for å øke blodsirkulasjonen. Begynn en lav-natrium, lav-fett diett. Ifølge the Heart Failure Society of America (HFSA), en lav-natrium diett inneholder mellom 2000 mg til 3000 mg daglig. Grovt sett tilsvarer 1 ts 2300 mg av salt. Ifølge The Cleveland Clinic Foundation, på en 2000-kalori daglige kosthold, spiser mindre enn 77 gram fett. Utfylle den med rikelig med fiber - ca 23 gram for kvinner og 35 gram for menn daglig. I tillegg til mat forbruk, drikke mye vann - omtrent åtte 8-oz glass om dagen.

Øke fysisk aktivitet for å øke blodsirkulasjonen. Ifølge American Heart Association, øker daglig mosjon blodgjennomstrømningen og bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes. Gå, jogge eller gjøre husarbeid 30 minutter til en time om dagen for å forbedre sirkulasjonen.

Øvelse føttene. Bevegelse hjelper blodet sirkulerer. Enkel fot øvelser en gang om dagen kan hjelpe. Sitte i en stol og plasser føttene flatt på gulvet. Med en fot om gangen, løft foten i luften med hælen i ro på gulvet. Fortsett å bevege foten i ulike retninger med hælen resterende fortsatt. For eksempel starte med tærne peker ned og flytte foten til venstre og deretter til høyre. Gjenta fem ganger for hver øvelse.

Hev føttene to ganger om dagen, spesielt etter å ha stått for en lang periode. Plasser to eller tre faste puter under anklene. Legge hodet flatt på sofaen eller sengen.

Godta en fotmassasje. Dette vil hjelpe deg å lindre stress. I tillegg vil det kunstig sirkulere blodstrøm i føttene. Skaff en massasje minst en gang i uken, oftere hvis det er mulig.

•  Slutte å røyke. Ifølge Vein Directory, røyking kan føre til en overflod av kolesterol i kroppen din, så vel som faste arterier. Når blodårene blir hardt, begrense de blodstrømmen. Dermed har den blodgjennomstrømningen i kroppen din en vanskelig tid å nå dine føtter. Vurdere alternativene når du tenker på å slutte. Du lege kan forskrive tabletter for å hjelpe deg. Andre ressurser inkluderer over-the-counter medisiner, samt å røyke støtte grupper.

Hint

  • Se en helsepersonell hvis blodsirkulasjonen begynner å avta raskt. Dette er et tegn på en alvorlig tilstand, og du trenger hjelp umiddelbart. Alltid konsultere en lege før du begynner en øvelse eller diett plan. Avhengig av din nåværende medisiner eller tilstand, kan hun tilby en løsning på dine kost- og mosjonsbehov.